Τσικνοπέμπτη σήμερα και όλοι θα πρέπει να δούμε τη σημερινή μέρα, ως μια μέρα εκτόνωσης, μια μέρα που θα πρέπει να αφήσουμε πίσω τα προβλήματά μας, και να ξεδώσουμε.

Είναι αλήθεια, πως η καθημερινότητα, η ρουτίνα, δημιουργεί σε όλους μας μια μορφή κατάθλιψης, αν δεν φροντίσουμε να βρούμε τρόπους να διασκεδάσουμε ή έστω να ψυχαγωγηθούμε, για να ξεφύγουμε για λίγο από τα προβλήματα και τα άγχη μας.

Άλλωστε η λέξη διασκεδάζω, αποτελείται από τα «δια» και «σκεδάζω» που σημαίνει «δια-σκορπίζω» από το αρχαίο διασκεδάννυμι, το οποίο σημαίνει και διαλύω, εξανεμίζω ή, εναλλακτικά, από το «σχίζω».

Κυριολεκτικά σημαίνει κομματιάζω και πετώ μακριά τα θρύμματα του άγχους, της στεναχώριας, της ανίας κτλ.

Το να διασκεδάζει κανείς είναι απαραίτητο, και είναι ο τρόπος εκτόνωσης δεδομένου ότι η πραγματικότητα της ζωής κουράζει και σωματικά και πνευματικά τον άνθρωπο με τη ρουτίνα αλλά και τις ευθύνες που έχουμε και το να δραπετεύσουμε με τη διασκέδαση, έχει ευεργετική επίδραση, σίγουρα.

Διασκέδαση είναι ενέργεια διαδραστική, δηλαδή συμμετέχουμε με το γέλιο μας, με τρανταχτά γέλια, με χορό, με συμμετοχή σε μια παρέα, ακούγοντας μουσική, παίζοντας παιχνίδια…

Και η ψυχαγωγία, είναι απαραίτητη, αλλά αυτή απευθύνεται κυρίως στο πνεύμα και εμπεριέχει πολλές φορές και προβληματισμό, στοχασμό, όπως όταν παρακολουθούμε μια θεατρική παράσταση, ή όταν διαβάζουμε κάποιο βιβλίο.

Η διασκέδαση και η ψυχαγωγία είναι πολύ διαφορετικές έννοιες, ωστόσο μπορούν να συνυπάρξουν, αφού η πρώτη απαιτεί ενεργή συμμετοχή και του σώματος, ενώ η ψυχαγωγία κυρίως απευθύνεται στο πνεύμα.

Όπως και νάχει, σήμερα (Τσικνοπέμπτη) μας δίνεται μια ευκαιρία να ξεδώσουμε, να βγούμε από την μιζέρια της καθημερινότητάς μας, να χαλαρώσουμε την ψυχή μας, και να χαρούμε με τους δικούς μας ανθρώπους, λίγες στιγμές, είτε τις πείτε διασκέδαση είτε ψυχαγωγία!!!

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here