Η ηρεμία, όχι η απάθεια, η εγρήγορση, όχι το άγχος, η αναβολή απόφασης σε ώρα εκνευρισμού, είναι η καλύτερη συνταγή, αναμφισβήτητα.

Πολλοί από μας, ίσως οι περισσότεροι ενεργούμε, επιπόλαια, ακόμη και για σοβαρά ζητήματα, καθοριστικά για το μέλλον μας, ή της οικογένειάς μας…

Συνηθίσαμε, να παίρνουμε αποφάσεις, όχι με βάση αυτά που πραγματικά θέλουμε, ή πιστεύουμε πως μας εξυπηρετούν, αλλά κάτω από διάφορους επηρεασμούς.

Πολλές φορές, διαπίστωσα, όταν ξαναφέρνω στο μυαλό μου αποφάσεις που πήρα εν θερμώ, ότι ήταν λάθος και τότε, συνήθως εκτιμώ, ότι αν σκεφτόμουν νηφάλια, θα έπαιρνα πολύ καλύτερες αποφάσεις.

Βέβαια, υπάρχουν περιπτώσεις, που γρήγορα θα πρέπει να πάρεις απόφαση, κάτω από δύσκολες συνθήκες.

Τότε το διακινδυνεύεις….

Και καλό, βέβαια είναι, να μην φτάσουμε στην ακριβώς αντίθετη παράμετρο….

Να μην φτάσουμε να λέμε «ες αύριον τα σπουδαία», γιατί τότε μπορεί να υπάρξουν άλλες συνέπειες.

Μπορεί να πάθουμε ότι έπαθε ο Αρχίας από τον Πελοπίδα, όταν αγνόησε επιστολή που τον προειδοποιούσε για την επικείμενη συνωμοτική επίθεσή του και είπε το περίφημο «ες αύριον τα σπουδαία».

Αυτό, που λέμε, είναι πως αν είμαστε σε ώρα συναισθηματικού επηρεασμού, να δίνουμε λίγο χρόνο στο εαυτό μας, για να σκεφτούμε με ηρεμία και να πάρουμε τις καλύτερες αποφάσεις, ακόμη και για απλά, καθημερινά πράγματα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here