Του Βασίλη Τζιτζή, Σκάλα Καλλιράχης Θάσος

Κανείς δεν μπορεί να συνεννοηθεί με τον Βαγγέλη, έχει δικό του μήκος κύματος και δική του ιδεολογία και τον πατριωτισμό του τον μετράει με συμφέρον, όπως πολλοί έλληνες.

Δεν είναι κομμουνιστής αλλά κομμουνιστικοφέρνει, δεν είναι ούτε σοσιαλιστής,

αλλά υπερασπίζεται τον σοσιαλισμό που δίνει τόσα πολλά και αυτό εκ πείρας επειδή έζησε για κάμποσα χρόνια στην Σουηδία.

Δεν είναι και τόσο αριστερός όσο ισχυρίζεται, όσο είναι φοροφυγάς.

Όταν είχαμε καλές σχέσεις, πάντα μου έλεγε τι μαλάκες που είναι μερικοί να πληρώνουν φόρους;.

Προσπάθησα να του δώσω να καταλάβει, ότι αν δεν πληρώνει φόρους δεν θα πάρει σύνταξη.

Όχι, μου είπε, άλλο το ΙΚΑ και άλλο η εφορία. Το ΙΚΑ το πληρώνω, την εφορία όχι.

Και πώς γίνεται αυτό;

Μου εξήγησε, ότι με τον εφοριακό τα κανονίζει να δίνει κάτι σε αυτόν αντί να

πληρώνει τόσα εκατομμύρια σε φόρους, επειδή έχει πολλά ακίνητα.

Όταν κάνεις συζήτηση με τον Βαγγέλη πάντα θα είναι αντίθετος, από φυσικού του είναι ανάποδος για να εντοπίσει τα ανακλαστικά σου.

Αν κάνεις τον κομμουνιστή, αυτός θα γίνει φασίστας, αν κάνεις τον φασίστα αυτός θα γίνει σοσιαλιστής, αν κάνεις τον Πασόκο, αυτός θα γίνει ΣΥΡΙΖΑ.

Τελευταία όμως την έπαθε με τον ΣΥΡΙΖΑ, διότι νόμιζε, ότι ψηφίζοντας τον Τσίπρα θα έσκιζε αυτός τα μνημόνια, θα κράταγε για πάρτη του, την δέκατη τρίτη σύνταξη και θα συνέχιζε να παίρνει κάτι επιδόματα και κάτι βοηθήματα, δώρα παλιάς κοπής.

Με κομπορρημοσύνη διαλαλούσε πριν τις εκλογές, αυτός είναι, που θα τα σκίσει όλα και θα μοιράσει στον λαό το βιός του πατέρα του.

Μπορεί ο Βαγγέλης να είναι ανάποδος, αλλά πιο ανάποδος βγήκε ο Τσίπρας, που σαν πολιτικός έκανε την δουλειά του, έκανε ακριβώς τα ανάποδα από αυτά που είπε και εδώ την πάτησε ο Βαγγέλης ο ανάποδος, που σαν και αυτόν τσιμπήσανε χιλιάδες

και τώρα χτυπάνε το κεφάλι τους στο ντουβάρι, αλλά δυστυχώς άδικα θα χαλάσουν τον τοίχο.

Και από τοίχους άλλο πράγμα ο Βαγγέλης έχει ένα σωρό ακίνητα, που δεν πλήρωσε ούτε ένα ευρώ για να τα χτίσει, ούτε και εφορία από τα παράνομα χρήματα  για την κατασκευή των κτηρίων.

Πάντα νόμιζε ότι αφού τα έχτισε παράνομα, είναι δικά του και δεν πρόκειται  να πληρώσει ποτέ τίποτα σε κανέναν κερατά, όπως αποκαλούσε το δημόσιο.

Ο νους και ο λογισμός του ήταν πώς θα αποφύγει να πληρώσει δασμούς ή φόρους ή οτιδήποτε σχετίζεται με δημόσια επιβάρυνση. Το είχε καύχημα, ότι αυτός είναι και κανένας άλλος και απεδείχθη, ότι αυτός είναι και κανένας άλλος, όταν πήρε τον λογαριασμό από τον Τσίπρα για να πληρώσει τον ΕΝΦΙΑ για τα κτήρια του, τον πήγαν στο νοσοκομείο, επειδή του ήρθε ταμπλάς.

Και το χειρότερο περίμενε να πάρει και το κοινωνικό μέρισμα του Τσίπρα, αλλά απογοητεύτηκε, όταν έμαθε ότι δεν το δικαιούται επειδή έχει πολλά εισοδήματα. Αυτό ήταν και το τελειωτικό χτύπημα στα τέτοια του Βαγγέλη, που κατέρρευσε μόλις είδε, ότι πρέπει να πληρώσει είκοσι πέντε χιλιάδες ευρώ για ΕΝΦΙΑ για τα διάφορα ακίνητα.

Αυτός ο Βαγγέλης έκανε κάθε μηχανή να μη πληρώσει φόρους, το είχε σαν προσβολή να πληρώσει φόρους ή δασμούς.

Πριν βγει στη σύνταξη είχε συνεργείο αυτοκινήτων και επειδή τα ανταλλακτικά ήταν ακριβά από την αντιπροσωπεία, πήγαινε με ένα σαράβαλο στη Σουηδία και αντικαθιστούσε όλα τα εξαρτήματα του σαράβαλου με καινούρια ανταλλακτικά και τα παλιά τα φόρτωνε στο σαράβαλο και πέρναγε από τελωνείο λέγοντας ότι αγόρασε μεταχειρισμένα ανταλλακτικά από την Σουηδία και έτσι δεν πλήρωνε δασμούς.

Φαίνεται πως ο Τσίπρας θα ισιώσει πολλούς ανάποδους σαν τον Βαγγέλη, πολλοί, που θα λένε την ακαταστασία μίσησαν πολλοί, την τάξη ουδείς.

Δυστυχώς σαν τον Βαγγέλη υπάρχουν πολλοί Βαγγέληδες, αλλά σιγά, σιγά αρχίζουν και αραιώνουν και έτσι και βγει και κάνας δεύτερος Τσίπρας θα εκλείψουν μια και καλή από την Πατρίδα μας.

Δεν βασίζομαι στα άλλα κόμματα να κάνουν καλλίτερη δουλειά από τον Τσίπρα, διότι αυτοί δημιούργησαν τους Βαγγέληδες.

Και αν ο Τσίπρας κάνει καλή δουλειά δεν φταίει αυτός η περίσταση τον έκανε να κάνει ότι κάνει και ο διάδοχός του πρέπει να ξέρει, ότι θα  κάνει αυτό που δεν θέλει να κάνει, άσχετα τι θα πει στον ελληνικό λαό για να βγει.

Έτσι την πάτησε και ο Τσίπρας, έκανε τον ανάποδο, αλλά ίσιωσε μόλις βρέθηκε στη βάρκα και μάλιστα χωρίς να ξέρει και κολύμπι.

Το μόνο πράγμα που απεχθάνεται ο έλληνας είναι οι φόροι.

Ζήτησέ του ότι θέλεις, ακόμη και την πεθερά του μπορεί να σφάξει για την Πατρίδα, αλλά να πληρώσει φόρους δεν το καταλαβαίνει.

Είναι πολύ δύσκολο να το καταλάβει, ότι πληρώνει για να πάρει ένα τίποτα, ε΄,

αυτό είναι το λεπτό σημείο για τον έλληνα.

Γι’ αυτό θα πρότεινα για να νομίζουν ότι κάτι παίρνουν να δίνουμε σε όσους πληρώνουν φόρους ένα μικρό παράσημο, από 5μέχρι 500 ευρώ μέτριος έλληνας, από 501 μέχρι 5000 καλός έλληνας, από 5001 μέχρι 25.000 ευρώ άξιος έλληνας, από 25.001μέχρι 150.000 ευρώ άριστος έλληνας και από 150,001 και άνω υπέροχος έλληνας, αν και ξέρω δεν θα βρεθεί κανείς και κάτω από 5 ευρώ Βαγγέλης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here