OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Τον απολογισμό τους, για το έτος που πέρασε (2017), έκαναν οι δύο από τους τρεις βουλευτές Νομού Καβάλας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., ο Γιώργος Παπαφιλίππου απουσίαζε στο εξωτερικό για οικογενειακό λόγο, στη συνέντευξη Τύπου που έδωσαν την περασμένη εβδομάδα. Το 2017, είπε ο Δημήτρης (Τάκης) Εμμανουηλίδης, η Ελλάδα έδωσε εξετάσεις, για να δείξει εάν μπορεί να επανέλθει στην κανονικότητα. «Παρά τις δυσκολίες, η κοινωνία έδειξε απίστευτη αντοχή και βγήκε όρθια. Αποφεύχθηκε η οικονομική καταστροφή», δήλωσε και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση, με τις συνθήκες που δημιούργησε, άνοιξε νέες προοπτικές για τη χώρα. Σχολίασε, ακόμα, ότι θα χρειαστεί χρόνος, ώστε η βελτίωση στους οικονομικούς δείκτες, να αποτυπωθεί και στη σκληρή καθημερινότητα των πολιτών. «Το 2018 θα φέρει φωτεινότερες ημέρες, με περισσότερη κοινωνική δικαιοσύνη για τους συμπολίτες. Το μεγάλο στοίχημα ήταν να υπάρξει προοπτική. Το κερδίσαμε και πορευόμαστε προς την ανασυγκρότηση της κοινωνίας», επεσήμανε.

Ο διάλογος στο αναπτυξιακό συνέδριο ήταν ουσιώδης και σε βάθος

 Ο απολογισμός για τα τοπικά ζητήματα περιλάμβανε αναφορές στο αναπτυξιακό συνέδριο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, που διεξήχθη στην Κομοτηνή τον περασμένο Νοέμβριο, στην εφαρμογή του ηλεκτρονικού συστήματος χρέωσης των διοδίων, στη συμφωνία για την επαναπρόσληψη των απολυμένων στην ELFE (σ.σ. πρώην Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων) και στην αύξηση του τουριστικού ρεύματος στο Νομό Καβάλας.

Ο διάλογος που έγινε στο αναπτυξιακό συνέδριο της Περιφέρειας Α.Μ.-Θ., σημείωσε ο Δ. Εμμανουηλίδης, ήταν ουσίας και σε βάθος, ενώ κάποιες από τις δεσμεύσεις που ανέφερε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του έγιναν πράξη. Μία από αυτές, ήταν η αποκατάσταση της εργασιακής ειρήνης στο εργοστάσιο των Λιπασμάτων στη Νέα Καρβάλη. «Η επίτευξη του στόχου αυτού, δεν ήταν εύκολη υπόθεση. Απέναντι μας είχαμε ένα ολόκληρο σύστημα», δήλωσε και καταλόγισε ευθύνη σε τοπικούς παράγοντες της Νέας Δημοκρατίας, για την αδιάλλακτη στάση της διοίκησης της ELFE.

Σχετικά με την κατασκευή μετωπικού σταθμού διοδίων στην Εγνατία οδό, στο ύψος της «Άσπρης Άμμου», είπε ότι είναι ένα ζήτημα που αντιμετωπίστηκε με ψυχραιμία. Τον ερχόμενο Φεβρουάριο θα γίνει ο δημόσιος διαγωνισμός για το ηλεκτρονικό σύστημα, ενώ προς το τέλος του 2017 εγκρίθηκε η ατέλεια για τους κατοίκους του Δήμου Παγγαίου που χρησιμοποιούν την Εγνατία οδό και μόνο για τον σταθμό διοδίων στην Μουσθένη.

Για την εντυπωσιακή άνοδο στο τουριστικό ρεύμα, σχολίασε ότι η κυβέρνηση, με την εξωτερική πολιτική που ασκεί, έχει καταστήσει την Ελλάδα νησίδα ασφαλείας για τους επισκέπτες και συνέβαλε στην αύξηση της επισκεψιμότητας.

Το «κλειδί» για τη λύση στα Λιπάσματα, ήταν η παρέμβαση του πρωθυπουργού

 Ο Κώστας Μορφίδης κάλεσε τους επικριτές των βουλευτών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., που είπαν τα μύρια όσα για τον μετωπικό σταθμό διοδίων στην «Άσπρη Άμμο», να παραδεχτούν το λάθος τους και να αποκαταστήσουν την αλήθεια. Τόνισε ακόμα, ότι αυτό που άλλαξε την αδιέξοδη κατάσταση στα «Λιπάσματα» Καβάλας, που έφτασε στο σημείο «να μην υπάρχει αύριο», ήταν η παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος πείστηκε ότι πρέπει να δοθεί λύση. Μετά την αποκατάσταση της εργασιακής ομαλότητας, είπε, η διοίκηση της ELFE θα καταθέσει σχέδιο οικονομικής εξυγίανσης, για τη διαχείριση των συσσωρευμένων χρεών.

Τέλος, όσον αφορά το έργο του αγωγού T.A.P. (Trans Adriatic Pipeline), ανέφερε ότι το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (Τ.Ε.Ε.) θα παρουσιάσει μελέτη, που θα εξετάσει αν η ανησυχία των κατοίκων για την όδευση του αγωγού στα τενάγη Φιλίππων είναι βάσιμη. Την μελέτη θα συντάξουν έγκριτοι επιστήμονες, με τη συνδρομή του παραρτήματος Ανατολικής Μακεδονίας. Εντός του 2018, επίσης, είναι προγραμματισμένη η έλευση του υφυπουργού αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη, στην Καβάλα, για να συζητηθούν ζητήματα που αφορούν στον τομέα του αθλητισμού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here