Η σημαντική περικοπή στη χρηματοδότηση των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.) από την κεντρική διοίκηση την περίοδο της οικονομικής ύφεσης, έχει αναγκάσει τις δημοτικές αρχές των Δήμων της χώρας, να αναζητούν εναλλακτικές λύσεις για την αύξηση των εσόδων τους. Όπως αναφέρθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Καβάλας το 2017, γίνεται μία μεγάλη συζήτηση σε ευρωπαϊκό επίπεδο, για των εξωραϊσμό των πόλεων μέσω της αύξησης των ιδίων εσόδων.

Η ενίσχυση τους μπορεί να γίνει, είτε με την αξιοποίηση της ακίνητης δημοτικής περιουσίας, είτε με την επιβολή τελών για την παροχή υπηρεσιών προς τους δημότες και τους επισκέπτες. Την προοπτική αυτή επεξεργάζεται και η δημοτική αρχή του Δήμου Καβάλας, με σκοπό να εξασφαλίσει τη βιωσιμότητα και τον εκσυγχρονισμό του Οργανισμού. Στη διάρκεια της ειδικής συνεδρίασης, επίσης, ψηφίστηκε, κατά πλειοψηφία, ο ισολογισμός του οικονομικού έτους 2016.

Δέχτηκε κριτική για τον απολογισμό η πρόεδρος της «Δημωφέλεια»

Στην τακτική συνεδρίαση, που ακολούθησε, εγκρίθηκε, επίσης, ο οικονομικός απολογισμός της δημοτικής κοινωφελούς επιχείρησης «Δημωφέλεια». Η πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου, Αναστασία Ιωσηφίδου, έκανε ιδιαίτερη μνεία στη δουλειά των εργαζομένων της επιχείρησης, όχι μόνο για τη σύνταξη του αναλυτικού απολογισμού, αλλά και για την υλοποίηση του σχεδιασμού σε ποσοστό υψηλότερο του ενενήντα τοις εκατό. Οι επικεφαλής των παρατάξεων της μειοψηφίας, πλην του εκπροσώπου του συνδυασμού «Κοινωνική Αποτελεσματική Παρέμβαση», Μανώλη Κελαϊδάκη, έριξαν τα «βέλη» τους προς τη διοίκηση της «Δημωφέλεια» και καταψήφισαν τον απολογισμό. Ο Μ. Κελαϊδάκης χαρακτήρισε τη «Δημωφέλεια» μεγάλο όπλο για τον Δήμο Καβάλας, ενώ η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος, Κατερίνα Ιωαννίδου ψήφισε θετικά.

Κατά πλειοψηφία, τέλος, εγκρίθηκε και η επιχορήγηση του Υπουργείου Πολιτισμού προς το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.) Καβάλας που ήταν 46.000 ευρώ, καθώς και η «οικονομική επιβράβευση» των 16.000 ευρώ, για την πλούσια δραστηριότητα που παρουσίασε μέσα στο έτος 2017.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here