Η αναστολή στη λειτουργία του κολυμβητηρίου της Δράμας ανέδειξε, κατά τη γνώμη μας, τη διαχρονική ευθύνη και συγχρόνως αδιαφορία των τοπικών αρχόντων, καταρχάς, για τη συντήρηση και βελτίωση της συγκεκριμένης αθλητικής εγκατάστασης.

Το κράτος και συγκεκριμένα η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, στην οποία ανήκε το κολυμβητήριο πριν μεταβιβαστεί στον Δήμο Δράμας, το έτος 2011, πρόσθεσε μία στέγη, χωρίς μελέτη και πολεοδομική άδεια!

Ο Δήμος Δράμας, που παρέλαβε την εγκατάσταση, δεν φρόντισε να βγάλει την απαιτούμενη πολεοδομική άδεια, την οποία αμφιβάλλουμε ότι θα πάρει εάν δεν ελεγχθεί η προσθήκη της στέγης.

Φτάσαμε, έτσι, στο Νοέμβριο του 2017, όταν και προέκυψε το πρόβλημα με την τοιχοποιία, που οφείλεται στην παλαιότητα της κατασκευής και στην έλλειψη συντήρησης.

Είναι εγκληματικό, επομένως, να χρησιμοποιείται τόσα έτη μία αθλητική εγκατάσταση χωρίς πολεοδομική άδεια και με μία στέγη αμφιβόλου προδιαγραφής. Αυτό που προέχει, ωστόσο, είναι η σύντομη επαναλειτουργία του κολυμβητηρίου.

Η δημοτική αρχή του Δήμου Δράμας πρέπει να εξασφαλίσει, πρωτίστως, την πολεοδομική άδεια και εν συνεχεία, με τη συνδρομή του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (Παράρτημα Ανατολικής Μακεδονίας), να κάνει παρέμβαση στη στέγη και όπου αλλού χρειάζεται, για να βελτιώσει τη λειτουργική κατάσταση και την ασφάλεια του κτιρίου.

Πρόκειται για κατεπείγουσα διαδικασία και έτσι πρέπει να την αντιμετωπίσει η διοίκηση του Δήμου Δράμας. Δεν πρέπει να επιτρέψει στις αρμόδιες Υπηρεσίες να κωλυσιεργήσουν. Όσον αφορά το οικονομικό σκέλος, πρέπει να βάλει χρήματα και να αναζητήσει χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και το κράτος, για να επιμεριστεί η δαπάνη, αφού και η ευθύνη για την κατάντια του κολυμβητηρίου επιμερίζεται στην κεντρική διοίκηση, αλλά και στις τοπικές αρχές (Περιφέρεια, Νομαρχία, Δήμο).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here