Με δελτίο Τύπου που έχει τίτλο: «Οι μάσκες έπεσαν, η αλήθεια θριάμβευσε!», ο επικεφαλής του συνδυασμού «Ανοιχτή Παρέμβαση» του Δήμου Δοξάτου, Μιχάλης Παπάζογλου, κατηγορεί τη δημοτική αρχή για ψεύδη και για ελλείμματα των προηγούμενων ετών. Αναλυτικά αναφέρει τα εξής: «Στις 28-12-2017 συνεδρίασε το δημοτικό συμβούλιο Δήμου Δοξάτου σε τρεις διαδοχικές συνεδριάσεις με θέματα:

Έγκριση οικονομικών στοιχείων (ισολογισμού-απολογισμού) Δήμου Δοξάτου και αποτελεσμάτων χρήσης οικονομικού έτους 2016. Στην έκθεση των ορκωτών λογιστών αναφέρεται ότι:

Κατά του Δήμου έχουν ασκηθεί αγωγές από τρίτους, καθώς και εργαζομένους του, οι οποίοι διεκδικούν αποζημιώσεις συνολικού ποσού ευρώ 992.537,97€.

Έσοδα χρήσεως εισπρακτέα: 1.388.068,67€ (οφείλονται στο Δήμο από διαφόρους, κυρίως δημοτικά τέλη). Το μεγαλύτερο μέρος αυτών πιθανότατα δεν θα εισπραχθεί.

Ο Δήμος Δοξάτου το 2016 παρουσιάζει έλλειμμα 254.498,10€.

Ο Δήμος Δοξάτου το 2015 παρουσίασε έλλειμμα 395.519,23€.

Σε ερώτηση μας προς τους ορκωτούς λογιστές, αν εμφανίζονται στον ισολογισμό πλεονάσματα, όπως δηλώνει ο δήμαρχος, άλλοτε 2.000.000,00 και άλλοτε 3.000.000,00€, η κατηγορηματική τους απάντηση ήταν: «από τα στοιχεία που έχουμε στα χέρια μας «ΟΧΙ». Τι να πει κανείς για τα ασύστολα ψεύδη της δημοτικής αρχής;

Παρόντες 19 δημοτικοί σύμβουλοι, 4 της δημοτικής αρχής, 6 αποπεμφθέντες από τον δήμαρχο, 7 της μείζονος αντιπολίτευσης και 2 της «Ανοιχτής Παρέμβασης». Το θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα.

Έγκριση Τεχνικού Προγράμματος οικονομικού έτους 2018. Για πρώτη φορά στα χρονικά του Δήμου Δοξάτου, δεν παρουσιάστηκε εισήγηση από τη δημοτική αρχή, η οποία δήλωσε ότι αναπόσπαστο μέρος του θέματος της επόμενης συνεδρίασης, είναι και το τεχνικό πρόγραμμα. Είναι δυνατό, να συνεδριάζουμε χωρίς εισήγηση; Ο δήμαρχος στην εισήγηση του έταζε χρήματα στα τοπικά συμβούλια, από τα έργα που δεν εκτέλεσε τα προηγούμενα χρόνια της θητείας του, ζητώντας να καταργηθούν τα μεταφερόμενα έργα των παρελθόντων ετών, χωρίς να έχει αυτό συζητηθεί στα τοπικά συμβούλια. Η τεχνική υπηρεσία του Δήμου συνέταξε τεχνικό πρόγραμμα με βάση τις εισηγήσεις των τοπικών συμβουλίων των 11 χωριών του Δήμου για το 2018 και μας το απέστειλε ερήμην της δημοτικής αρχής. Τελικά, το συγκεκριμένο πρόγραμμα, με μικρές τροποποιήσεις, υπερψηφίστηκε από την πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου. Καταψηφίστηκε από τους τέσσερις παρόντες δημοτικούς συμβούλους της δημοτικής αρχής(!) και ένα της μείζονος αντιπολίτευσης. Ένας δημοτικός σύμβουλος δήλωσε «παρών» σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις διχαστικές προτάσεις του δημάρχου. Το θέμα ψηφίστηκε με πλειοψηφία 13 δημοτικούς συμβούλους.

Ψήφιση προϋπολογισμού και Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης Δήμου Δοξάτου οικονομικού έτους 2018.

Η δημοτική αρχή, παρόλο που το τεχνικό πρόγραμμα καταψηφίστηκε, ήθελε να γίνει πάλι το δικό της και πρότεινε προϋπολογισμό με το δικό της τεχνικό πρόγραμμα, χωρίς να σέβεται την προηγούμενη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου. Δεν είναι πρώτη φορά, άλλωστε, αλλά κάτι σύνηθες γι’ αυτή. Εκτέλεσε ελάχιστα έργα σύμφωνα με τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου, γιατί φυσικά δεν της ήταν αρεστά. Τελικά, ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός που προτάθηκε σύσσωμα από την αντιπολίτευση, με 13 ψήφους υπέρ, 4 κατά και ένα «παρών». Να σημειωθεί ότι και στα τρία δημοτικά συμβούλια παρόντες ήταν μόνο τέσσερις δημοτικοί σύμβουλοι της δημοτικής αρχής, οι υπόλοιποι τέσσερις απουσίαζαν».

Δ. Δαλακάκης: «Η εξέλιξη του Δήμου αναγνωρίζεται από τον Ο.Η.Ε., το παγκόσμιο κοινοβούλιο δημάρχων και ακαδημαϊκούς»

Η απάντηση του δημάρχου, Δημήτρη Δαλακάκη, ήταν άμεση: «Μαθαίνω ότι ο εκπρόσωπος Τύπου της «Ηνωμένης Αντιπολίτευσης», κ. Παπάζογλου, εξέδωσε δελτίο, με το οποίο αδέξια επιχειρεί να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα ως προς τα οικονομικά του Δήμου. Μιχάλη Παπάζογλου, εσύ κι ο αγαπημένος σου Τάσος, αφήσατε «δώρο» στους δημότες δάνεια και χρέη, σε όποιον μιλάει ελληνικά, κοντά στα 3.000.000€ και ταμείο με μόλις 59.000€ και φυσικά, 140.000€ που ΚΛΑΠΗΚΑΝ μέσα από το ταμείο. Ο Δήμος μας έχει ταμειακά διαθέσιμα, πλέον, εκατομμυρίων και σχεδόν έχουμε καθαρίσει όλο σας το χρέος. Η εξέλιξη του Δήμου αναγνωρίζεται, ήδη, από το 2016 από τον Ο.Η.Ε., το παγκόσμιο κοινοβούλιο δημάρχων και ακαδημαϊκούς.

Επιλέγεις συνειδητά να βγάλεις αυτό το δελτίο Τύπου, παραμονές συζήτησης του πορίσματος για τις ΛΑΜΟΓΙΕΣ στην κοινωφελή επιχείρηση, τις οποίες γνωρίζεις άριστα. Πόσο αδέξιος είσαι; Γιατί τόση απελπισία; Τα λεφτά στο χέρι αιρετών, σου λένε κάτι; Τα χρήματα που λείπουν από την κοινωφελή, σου λένε κάτι; Ως πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου την περίοδο 2011-2014, ήσουν ιδιαίτερα επιδέξιος όταν σε συνεδριάσεις επί δημαρχίας Τάσου Χατζηλαζάρου ΕΚΛΕΙΝΕΣ τα μικρόφωνα, για να μη καταγράφονται οι συζητήσεις του αρχηγού σου και εικονικά έργα, εικονικές προμήθειες και «μαύρα» έργα. Με τη μη καταγραφή προσπαθούσες να «καθαρίσεις» τα «μαύρα» και τα εικονικά. Για κακή σου τύχη, όμως, κάποιες βαθιές συζητήσεις καταγράφηκαν και ΟΛΑ τα κλεισίματα των μικροφώνων που έκανες… Η «σκούπα» σου αποδείχτηκε σπασμένη…

Τέτοιες υπηρεσίες προσέφερες και τέτοιες υπηρεσίες προσφέρεις στον αρχηγό της «Ηνωμένης Αντιπολίτευσης». Η μόνη μάσκα που φοράς, είναι αυτή της πολιτικής «φιλιππινέζας» του Χατζηλαζάρου και της ΛΑΜΟΓΙΑΣ. Σου χαρίζω, λοιπόν, αυτή τη σκούπα και να συνεχίσεις το «καθάρισμα» στην αίθουσα δημοτικού συμβουλίου».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here