Είναι αδιανόητο η διοίκηση του ΤΕΙ ΑΜΘ, να θεωρεί ως παραπαίδι το τμήμα Οινολογίας και Τεχνολογίας Ποτών Δράμας, την ώρα που όλοι παραδέχονται ότι πρόκειται για ένα τμήμα ιδιαίτερα αξιόλογο και υψηλού επιπέδου επιστημονική μονάδα. Είναι απίστευτο, ότι στο Τμήμα αυτό δεν υπηρετεί μόνιμο προσωπικό,  παρά το γεγονός ότι έχουν διατεθεί άλλες 12 πρόσθετες θέσεις μόνιμου προσωπικού ΕΠ στο ΤΕΙ ΑΜΘ, δεν έχουν κατανεμηθεί ανάλογες θέσεις στο ΤΕΙ Οινολογίας Δράμας.

Όλοι κατανοούμε ότι τα τελευταία χρόνια γίνεται μια προσπάθεια απαξίωσης του Τμήματος Οινολογίας και των άλλων τμημάτων Δράμας κι αυτό είναι κάτι που πρέπει να αντιμετωπιστεί σοβαρά και από το υπουργείο Παιδείας αλλά και από τη Διοίκηση του ΤΕΙ ΑΜΘ αν δεν θέλουν να συνεχιστεί η υποβάθμιση και η εξαφάνιση εκ των πραγμάτων του παραρτήματος ΤΕΙ Δράμας.

Ποιος υποψήφιος θα έβαζε στο μηχανογραφικό του ένα τμήμα το οποίο είναι ολοφάνερο ότι ακόμη και η Διοίκηση του ότι προσπαθεί αν το υποβαθμίσει, πράγμα το οποίο μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα να μην υπάρχουν υποψήφιοι και τελικά φοιτητές που να ενδιαφέρονται για τα τμήματα αυτά.

Είναι περίεργο ότι η κατανομή των θέσεων μελών ΕΠ γίνεται με αδιευκρίνιστα κριτήρια από τα όργανα της Διοίκησης των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, πράγμα το οποίο οδηγεί στη δική μας περίπτωση μετά την υποστελέχωση στην πλήρη απαξίωση και το κλείσιμο των τμημάτων. Κι όλα αυτά γίνονται την ώρα που η τοπική κοινωνία ζητάει περισσότερες σχολές και έφτασε ακόμη και το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο να μας δίνει κάποιες υποχωρώντας στην έντονη πολύχρονη πίεση.

Θα πρέπει άμεσα το υπουργείο να ανταποκριθεί στο αίτημα πλήρωσης των κενών θέσεων εκπαιδευτικού προσωπικού στο Τμήμα Οινολογίας και Τεχνολογίας Ποτών Δράμας  για να γλιτώσει την απαξίωση και να κερδίσει την επιβίωσή του αλλά και την ανάδειξή του  στη θέση που του αξίζει.

Γιώργος Γανίτης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here