Του Βασίλη Τζιτζή, Σκάλα Καλλιράχης Θάσος

Εύγε στην αστυνομία μας σε μια σαρωτική επιχείρηση προχθές στην Πλατεία Α-μερικής μάγκωσε 28 διακινητές ναρκωτικών, όλοι αλλοδαποί, που τροφοδοτούσαν επί ημερησίας βάσεως περίπου τετρακόσια άτομα ναρκομανείς, που στο σύνολό τους θα πρέπει να ήταν έλληνες.

Ελληνόπουλα, που ονειρεύονταν μια μέρα να παίξουν τον ρόλο του ο  καθένας στη ζωή της Πατρίδας.

Και μια μέρα όλα αυτά τα όνειρα έγιναν θρύψαλα.

Ποιος θα αναλάβει την ευθύνη να αποτελειώσει το έργο της αστυνομίας;

Η πολιτική ηγεσία επαναπαύεται στις δικαστικές αποφάσεις, που μπροστά στο έγκλημα που διαπράττεται κωφεύει εν ονόματι ενός ψευδεπίγραφου ανθρωπισμού.

Το έγκλημα είναι τόσο μεγάλο, που οι πολιτικοί μας είναι πολύ μικροί να το συλλάβουν.

Οι σημερινοί χρήστες των ναρκωτικών πρέπει να θεωρηθούν από τώρα ρεμάλια της κοινωνίας, διότι ποτέ δεν θα γυρίσουν να κοιτάξουν πίσω την ζωή που άφησαν, για την οποία μόχθησαν να την χτίσουν, με θυσίες δικές τους και των δικών τους.

Όνειρα για μια ευπρεπή ζωή έκαναν φτερά και πέταξαν με τον καπνό της κάνναβης και άφησαν πίσω στάχτες κορμιών, που οι πονεμένοι γονείς θα τις μαζέψουν να τις θάψουν με τα όνειρά τους για τα παιδιά τους.

Δεν χρειάζεται να ψάξουμε για τον φταίχτη.

Αφού το έγκλημα γίνεται στα όρια της Ελληνικής Δημοκρατίας,  αυτή είναι και η Υπεύθυνη για την θεραπεία της νόσου.

Μα θα μου πείτε, το πρόβλημα δεν είναι τωρινό;

Αυτό σημαίνει, πώς το κράτος ποτέ δεν φρόντισε για την θεραπεία του κακού, γι’ αυτό και φτάσαμε σήμερα μέρα μεσημέρι να προμηθεύονται τετρακόσιοι ναρκομανείς τη δόση τους από τους αλλοδαπούς δήμιους, που στην χώρα τους η ποινή για την πράξη τους είναι η κρεμάλα.

Ενώ εδώ, το ξέρουν πολύ καλά, ότι κάποια μέρα θα πιαστούν, αλλά μετά δύο μήνες θα βγουν πάλι στην πλατεία Αμερικής ή σε τόσες άλλες πλατείες και θα συνεχίσουν να πουλάνε τον θάνατο.

Το πράγμα έχει φτάσει στο απροχώρητο και κάποτε πρέπει να το σκεφτούμε πιό ρεαλιστικά, ότι καλός είναι ο ανθρωπισμός, αλλά χειρότερος είναι ο παλιανθρωπισμός και ο φονιάς της νεολαίας και πρέπει να τον αντιμετωπίσουμε με δραστικά μέτρα.

Το πρώτο βήμα είναι η απέλαση αυτών των καθαρμάτων από τη χώρα και η ισόβια  απαγόρευση της εισόδου των στην Ελλάδα.

Η τιμωρία τους πρέπει να είναι παραδειγματική και όχι στα λόγια παραδειγματική και να φέρει σε όλη του τη ζωή το σημάδι της τιμωρίας για να μη ξεχάσει πόσο κακό έκανε στους συνανθρώπους του.

Δεν αρκούν οι σκούπες της αστυνομίας, αυτές έγιναν πολύ κοινότυπες.

Κάθε λίγο και λιγάκι η αστυνομία μαζεύει από τις πλατείες κοπάδια από αυτούς,  που αντί να μειώνονται αυξάνονται, χάρη στην περιποίηση της δικαιοσύνης μας.

Μέσα στους συλληφθέντες είναι πάρα πολλοί που έχουν συλληφθεί άλλες δύο και τρείς φορές.

Αυτό σημαίνει πως δεν αρκεί η σκούπα χρειάζεται και το φαράσι.

Αν χρησιμοποιούσαμε το φαράσι από την αρχή, τώρα δεν θα φτάναμε στις σκούπες

Τι να σου κάνει και η αστυνομία, όταν υπάρχει πάνω από το κεφάλι της η δικαιοσύνη, η μόνη αρμόδια για την τιμωρία των εγκληματιών;.

Δυστυχώς, πρέπει να ομολογήσω, ότι κατά την γνώμη μου δεν υπάρχουν τόσο επιεικείς νόμοι, για ένα τόσο μεγάλο έγκλημα.

Χίλιες σκέψεις περνάνε από το μυαλό μου για την αδράνεια της δικαιοσύνης, μήπως το ένα, μήπως το άλλο;, αλλιώς δεν εξηγείται το παιχνίδι η αστυνομία με την σκούπα να τους μαζεύει και η δικαιοσύνη ελαφρά τη καρδία να τους αφήνει να συνεχίζουν το φοβερό παιχνίδι τους.

Μέχρι πότε οι πολιτικοί μας θα βλέπουν αυτό το ολοκαύτωμα της νεολαίας μας, το μέλλον της Πατρίδας μας να χάνεται μπροστά στα μάτια μας και κάθε μέρα κάποιοι γονείς να κηδεύουν τα όνειρά τους, με σπαραγμό ψυχής και κανείς να μη βρίσκεται να τους παρηγορήσει, ότι το δικό τους παλικάρι ας είναι το τελευταίο θύμα στο βωμό της δόσης.

Η σκούπα στην πλατεία Αμερικής, είναι μία σκούπα ρουτίνας, κάθε μέρα η ίδια διαδικασία, με εκατοντάδες εμπόρους διακίνησης που εξυπηρετούν εκατοντάδες θύματα της ηρωίνης και της κοκαΐνης, που σ’ αυτούς θα εμπιστευόταν το έθνος κάποια μέρα τις τύχες του.

Σχεδόν σε κάθε πλατεία, σε κάθε στενοσόκακο γίνεται η ίδια διαδικασία, ολοφάνερα και χωρίς προφυλάξεις.

Από τι να προφυλαχτούν;, αφού ξέρουν, ότι μετά την σύλληψή τους θα οδηγηθούν στο αυτόφωρο, μετά την τυπική διαδικασία, ότι είναι έμπορος ναρκωτικών, τα δακτυλικά αποτυπώματα είναι εκεί από την προ- προηγούμενη σύλληψη και στο άψε σβήσε πέντε μήνες φυλακή για ξεκούραση και μετά πάλι έξω.

Δεν μπορώ να καταλάβω, πώς βλέπουν οι δικαστικοί όλον αυτόν τον κύκλο, έχουν άραγε καθαρή τη συνείδησή τους;, ότι κάνουν το καθήκον τους απέναντι στην κατα-στροφή της νεολαίας μας;

Δεν ξέρω και δεν μπορώ να προβλέψω καμία βελτίωση της κατάστασης στο εγγύς

μέλλον.

Το μόνο που μου μένει να φωνάξω δυνατά, έστω και μέσω της εφημερίδας.

Ξύπνα φίλε πατριώτη, χάνετε η Πατρίδα, σβήνει το μέλλον της Ελλάδας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here