Εξαιρετικά επιτυχημένη, όπως αναφέρει το δελτίο Τύπου, χαρακτηρίζεται η επίσκεψη στα ιστορικά Καλάβρυτα, της παγκόσμιας πρωταθλήτριας στο σκάκι, Σταυρούλας Τσολακίδου.

Η προσκεκλημένη του Σκακιστικού Επιμορφωτικού Ομίλου Καλαβρύτων Επαρχίας (ΣΕΠΟΚΕ), συνοδευόμενη από τον πρόεδρο του Σκακιστικού Ομίλου Καβάλας, Βασίλειο Θεοδωρίδη, ο οποίος είναι και αντιπρόεδρος της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας, ήταν το τιμώμενο πρόσωπο στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαβρύτων στο τουριστικό περίπτερο της κεντρικής πλατείας.

Με παρουσία επισήμων και πολύ κόσμου, που κατέκλυσε την μεγάλη αίθουσα, έγινε, μέσω βίντεο, παρουσίαση των μεγάλων επιτευγμάτων της 17χρονης μαθήτριας Λυκείου και σκακίστριας (τρία παγκόσμια πρωταθλήματα, πανελλήνια ατομικά και ομαδικά πρωταθλήματα κ.λπ.), στα οποία αναφέρθηκε στην εισαγωγή του ο πρόεδρος του ΣΕΠΟΚΕ, Δρ. Ν. Χ. Ραζής.

Ακολούθησαν βραβεύσεις και επιδώσεις βαρύτιμων αναμνηστικών εκ μέρους του ΣΕΠΟΚΕ στην Στ. Τσολακίδου (το επέδωσε η διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου/Κ.Υ. Καλαβρύτων, Ιωάννα Σφυρή) και στον Β. Θεοδωρίδη (το επέδωσε ο δημοτικός σύμβουλος-διευθυντής του Νοσοκομείου/Κ.Υ. Καλαβρύτων και ιδρυτικό μέλος του ΣΕΠΟΚΕ, Λεωνίδας Βασιλόπουλος).

Στην αντιφώνησή του, ο Β. Θεοδωρίδης, μίλησε για το πολύπλευρο πολιτιστικό και κοινωνικό έργο που επί 23 χρόνια παράγεται από τον ΣΕΠΟΚΕ, ενώ η Στ. Τσολακίδου, φανερά συγκινημένη, ευχαρίστησε θερμά για την πρόσκληση και την υποδοχή, διηγήθηκε εμπειρίες από τις χώρες της υφηλίου που συμμετείχε σε παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να επισκεφθεί ξανά τα Καλάβρυτα.

Στη θαυμαστή αυτή εκδήλωση παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο προϊστάμενος του Καθεδρικού Ναού Καλαβρύτων «Η Κοίμηση της Θεοτόκου», αιδεσιμολογιότατος π. Κωνσταντίνος Μητρόπουλος, ο δήμαρχος Καλαβρύτων, Γιώργος Λαζουράς, ο τέως δήμαρχος, ιδρυτικό μέλος και αθλητής του ΣΕΠΟΚΕ, Τάκης Νικολάου, ο πρόεδρος του Δημοτικού Μουσείου Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, Χρίστος Φωτεινόπουλος, ο πρόεδρος της Ένωσης Καλαβρυτινών Αθήνας-σρατηγός ε.α., Σωτήριος Τσενές, η πρόεδρος του Συλλόγου Κερτεζιτών «Ο Στριφτόμπολας», Γεωργία Χασαποπούλου, ο πρόεδρος της Ένωσης Θυμάτων, του Συλλόγου Ορειβασίας/Χιονοδρομίας/Αναρρίχησης και ιδρυτικό μέλος του ΣΕΠΟΚΕ, Χαρίλαος Ερμείδης, ο εκπρόσωπος της Παγκαλαβρυτινής Ένωσης, Νίκος Κυριαζής, μέλη του διοικητικού συμβουλίου και της επιτροπής εκδηλώσεων του ΣΕΠΟΚΕ (Σταυρούλα Γαντζούδη-Γεωργιάδη/Ραζή, Θεοδόσης Παναγόπουλος, Νίκος Παπαδάτος, Γιώργος Τζουμάκης, Θεόδωρος Χαλμούκης).

Στο δεύτερο μέρος έγιναν ενδιαφέροντες αγώνες επίδειξης σιμουλτανέ, όπου σε 40 σκακιέρες η ακούραστη Σταυρούλα Τσολακίδου, περιχαρής, προσιτή, ευγενική και πολύ ξεχωριστή, όχι μόνο ξεδίπλωσε το σπάνιο ταλέντο της, σημειώνοντας ισάριθμες νίκες, αλλά φωτογραφήθηκε, συνομίλησε, μοίρασε αυτόγραφα και έδωσε οδηγίες και συμβουλές, σε μικρούς και μεγάλους, που είχαν την ευκαιρία να παίξουν σκάκι με μία παγκόσμια πρωταθλήτρια.

Σύμφωνα με την εκτίμηση της, ξεχώρισαν οι σκακιστές του ΣΕΠΟΚΕ, Γριντ Μπέικερ (αγωνίζεται στην εθνική ομάδα της Ολλανδίας δια αλληλογραφίας), Ηλίας Γιαννίτσας. Σταύρος Σταυρόπουλος, Θανάσης Πετρόπουλος, Bianca Covans, Χαράλαμπος Κοντής, Teki Lanai, Ν. Παπαδάτος, Χαράλαμπος Καραμούζης, Reghino Kefa, Redial Litsi, Παναγιώτης Μαρώσης, Αιμιλία Σινομένα, Μαρτσέλο Ντόι, Αχιλλέας Δαφαλιάς, Ηρακλής Ντάνος, πιστοποιώντας την αγωνιστική βελτίωση παικτών του συλλόγου. Αξίζουν αναφοράς, τα πολλά παιδιά και οι πολίτες που παρακολούθησαν τις εκδηλώσεις.

Την επομένη ημέρα, έγινε επίσκεψη στη μαρτυρική πόλη των Καλαβρύτων, στο Μουσείο του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, όπου πραγματοποιήθηκε ξενάγηση από το μέλος του διοικητικού συμβουλίου, Θεοδόση Παναγόπουλο και την Ευσταθία Τζούδα, που έζησε τα δραματικά γεγονότα της 13/12/1943, στο Νοσοκομείο/Κ.Υ. Καλαβρύτων και στην Ιερά Μονή του Μεγάλου Σπηλαίου.

Ο ΣΕΠΟΚΕ, ευχαριστεί θερμά όλες και όλους που συμμετείχαν στις σημαντικές αυτές εκδηλώσεις: τους καλεσμένους, τα παιδιά, τους πολίτες, το Μουσείο για την προσφορά των αναμνηστικών, την Ευστ. Τζούδα για τη συγκινητική και γλαφυρή της αφήγηση, τον υπάλληλο του Δήμου Καλαβρύτων Γεώργιο Πετρόπουλο για τη σύνδεση και εκτύπωση της εξαιρετικής έγχρωμης αφίσας, το εργατοτεχνικό προσωπικό του Δήμου Καλαβρύτων για τη συμβολή του, τον Νίκο Κυριαζή για τη βοήθειά του στην επεξεργασία της παρουσίασης και το πλούσιο φωτορεπορτάζ, τους χορηγούς (ξενοδοχεία «Άνεσις», «Κύναιθα», εστιατόρια «Ο Έλατος», «Χωριάτικη Ταβέρνα Σκεπαστού», «Πηγές», Ρηγόγιαννη Πλανητέρου, Πρακτορείο ΠΡΟΠΟ «Τσάφος», κρεοπωλείο και εστιατόριο «Σπέρχος», καφέ-ζαχαροπλαστεία «Έντεχνο», «ΓΡΙ-ΓΡΙ», «Ορεινό», «Ερμείδης», πρατήριο υγρών καυσίμων «Τζόβολος», Super Market «Τζουμάκας», καφέ και μάρκετ «Θανάσης», φωτογραφία «Παπαγεωργίου Φάνης», Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Σκεπαστού.

Χωρίς τη βοήθειά τους, καταλήγει το δελτίο Τύπου, η πραγματοποίηση τέτοιων ποιοτικών εκδηλώσεων, που προάγουν τον αθλητισμό και τον πολιτισμό, θα ήταν αδύνατη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here