Η παροχή βασικών υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες, είναι δικαίωμα των πολιτών και υποχρέωση της κεντρικής διοίκησης. Οι υπηρεσίες αυτές πρέπει να παρέχονται στον τόπο που ζούνε οι πολίτες, ώστε να αποφεύγεται η μετακίνηση τους σε άλλες πόλεις, που απαιτεί χρόνο και χρήμα.

Επίσης, στόχος της κεντρικής διοίκησης, πρέπει να είναι η συνεχής αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών από το δημόσιο σύστημα υγείας. Δεν επιτρέπεται ένα νοσοκομείο να λειτουργεί με τις συνθήκες που λειτουργούσε πριν από είκοσι και τριάντα έτη. Γι’ αυτό και ο οργανισμός λειτουργίας συνεχώς βελτιώνεται, εμπλουτίζεται και εκσυγχρονίζεται.

Η διοίκηση της Διεύθυνσης Υγειονομικής Περιφέρειας (Δ.Υ.ΠΕ.) Μακεδονίας-Θράκης, λοιπόν, βρίσκεται στη φάση της επεξεργασίας των νέων οργανισμών των νοσοκομείων και των προτάσεων που υποβλήθηκαν από τα διοικητικά συμβούλια των δευτεροβάθμιων μονάδων υγείας, μεταξύ αυτών και από το διοικητικό συμβούλιο του νοσοκομείου Δράμας.

«Στο πλαίσιο αυτό, θα εξεταστούν τα αναφερόμενα για τη σύσταση τμημάτων και θέσεων ιατρών ειδικότητας ογκολογίας», αναφέρει στην απάντηση που έδωσε ο υπουργός υγείας στην ερώτηση του βουλευτή Δράμας, Δημήτρη Κυριαζίδη, για την ίδρυση Τμήματος Ογκολογίας στο νοσοκομείο Δράμας.

Το συγκεκριμένο αίτημα, που υποστηρίζει η κοινωνία της Δράμας, είναι εύλογο και δίκαιο. Ο αριθμός των συμπολιτών που εξυπηρετούνται σε άλλα νοσοκομεία (Θεσσαλονίκης, Καβάλας, κ.α.) είναι σημαντικός. Δεν πρόκειται για μεμονωμένα περιστατικά, τα οποία μπορούνε να εξυπηρετηθούν από τα Ογκολογικά Τμήματα νοσοκομείων γειτονικών, ή κοντινών, πόλεων.

Επίσης, δεν είναι δυνατό να «επιβαρύνονται» τα άλλα νοσοκομεία με περιστατικά εκτός των διοικητικών ορίων τους και, έτσι, να δημιουργείται ζήτημα στην εξυπηρέτηση των ντόπιων ασθενών. Καλούμε το Υπουργείο Υγείας και τη Δ.Υ.ΠΕ. Μακεδονίας-Θράκης, να αντιμετωπίσουν το αίτημα με ανθρώπινο και όχι λογιστικό τρόπο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here