Ένα από τα έργα του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (Σ.Β.Α.Α.), είναι η ίδρυση θερμοκοιτίδας επιχειρήσεων στην πόλη της Δράμας. Στο εταιρικό σχήμα, εκτός από τον Δήμο Δράμας, συμμετέχουν: το Επιμελητήριο, η Αναπτυξιακή Εταιρεία Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α.Ε., η Ένωση Κυριών και το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης (Τ.Ε.Ι. Α.Μ.-Θ.). Με πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Δράμας, συγκεκριμένα, θα ιδρυθεί και θα λειτουργήσει ένα κέντρο νεοφυών επιχειρήσεων, το οποίο θα παρέχει πληροφορίες στους ενδιαφερόμενους που θέλουν να αρχίσουν μία επιχείρηση, με σκοπό να βοηθήσει στα πρώτα τους βήματα. Το έργο έχει τίτλο: «Κατασκευή έργων υποδομής για τη δημιουργία δομών στήριξης της επιχειρηματικότητας» και προϋπολογισμό 230.000 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.).

Πρόκειται για τη διαμόρφωση του ισογείου του Επιμελητηρίου Δράμας, επί της οδού Λαμπριανίδη 40, που θα γίνει από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Καβάλας, αφού το Επιμελητήριο δεν διαθέτει ανάλογη Υπηρεσία, προκειμένου να κάνει τη σχετική μελέτη και να κατασκευάσει το έργο. Έτσι, το Επιμελητήριο και ο Δήμος Δράμας θα συνάψουν προγραμματική σύμβαση, ώστε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Δράμας να αναλάβει την εκτέλεση του έργου. Η διάρκεια της προγραμματικής σύμβασης ορίστηκε στους 32 μήνες, από την ημερομηνία που θα υπογραφεί, έως και τις 31 Δεκεμβρίου 2020 και θα λήξει με την παράδοση του έργου σε πλήρη λειτουργία.

Η μεγάλη ανάπλαση της περιοχής μεταξύ του πάρκου Αγίας Βαρβάρας και του δημοτικού κήπου

Στα Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (Σ.Β.Α.Α.), επίσης, περιλαμβάνεται το μεγάλο έργο βιοκλιματικής αναβάθμισης της «πράσινης γέφυρας» μεταξύ του πάρκου Αγίας Βαρβάρας και του δημοτικού κήπου. Το έργο αφορά στη ριζική ανάπλαση της περιοχής μεταξύ των δύο μεγάλων πάρκων της Δράμας, κυρίως επί της οδού 19ης Μαΐου και ενδιάμεσων οδών. Η ανάπλαση θα φτάνει μέχρι και την οδό Γ. Σταύρου, ενώ θα επεκταθεί και μέχρι την οδό Ελευθερίου Βενιζέλου, θα περιλαμβάνει τμήματα των οδών Εθνικής Αμύνης και Πατριάρχου Διονυσίου, μέχρι τη γέφυρα Ζώνκε (φωτεινοί σηματοδότες) και γύρω από το αρχαιολογικό μουσείο της πόλης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here