Μία ακόµα πρωτοβουλία για την ανάδειξη του «Πάρκου Φιλίππων» αναλαµβάνουν να φέρουν σε πέρας τα µέλη της επιστηµονικής οµάδας «Οψόµεθα εις Φιλίππους», σε συνεργασία µε τον Ποδηλατικό Σύλλογο Καβάλας «Κύκλοτρον», μετά από έμπνευση και παρακίνηση του μέλους της Επιστημονική Ομάδας, Μιχάλη Καραβελίδη. «Ο λόγος για µία µεγάλη ποδηλατική διαδροµή, 200 χιλιομέτρων, που ως στόχο έχει τη σύνδεση των έξι Δήμων του «Πάρκου Φιλίππων» και την ανάδειξη και σύνδεση ορισμένων από τα σπουδαιότερα -από πολιτιστικής, ιστορικής και κοινωνικής πλευράς- σηµεία του. Ήδη, οι Δήμοι Καβάλας, Παγγαίου, Αμφίπολης, Προσοτσάνης, Δοξάτου και Δράμας, καθώς και η Αντιπεριφέρεια Τουρισμού, έχουν ενημερωθεί και καλούνται να συμμετάσχουν ενεργά.

Η διοργάνωση για τη μάχη των Φιλίππων

Η φετινή διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017 και θα αποτελέσει μία μεγάλη ποδηλατοβόλτα στο «Πάρκο Φιλίππων» χωρίς επίσημο χαρακτήρα αλλά στα πρότυπα των Brevet (ποδηλατικές διαδρομές μεγάλων αποστάσεων). Και αυτό, διότι η φετινή διοργάνωση θα είναι ο πιλοτικός προάγγελος της επίσημης Ιστορικής Ποδηλατικής Διαδρομής στο «Πάρκο Φιλίππων», στις 21 Οκτωβρίου του 2018, που έχει ήδη εγκριθεί από τη Γαλλική Ομοσπονδία.

Η επιλογή της ημερομηνίας του αγώνα δεν είναι καθόλου τυχαία. Σύμφωνα με ιστορικές πηγές, η μάχη των Φιλίππων άρχισε γύρω στις 3 Οκτωβρίου το 42 π.Χ., ενώ η δεύτερη και τελική μάχη έγινε στις 23 Οκτωβρίου. Με αυτή την αφορμή, η επιστημονική ομάδα «Οψόμεθα εις Φιλίππους» δημιουργεί ένα ενοποιητικό σύστημα ανάδειξης της ιστορικής μάχης, προβολής των ιστορικών μνημείων και των οικισμών της, προσελκύοντας αθλητές απ’ όλο τον κόσμο.

Λίγα λόγια για τη διαδροµή

Οι ποδηλάτες που θα λάβουν µέρος σε αυτή την ξεχωριστή ποδηλατική περιήγηση, θα κληθούν να διανύσουν 200 χιλιόµετρα σε δηµόσιο δρόµο, ξεκινώντας από τον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων, διασχίζοντας τους Δήμους Καβάλας, Παγγαίου, Αμφίπολης, Προσοτσάνης, Δοξάτου και Δράμας, καταλήγοντας, πάλι, σε αυτόν.

Στη διάρκεια της διαδροµής τους, οι ποδηλάτες θα δούνε από κοντά τα µνηµεία του «Πάρκου Φιλίππων», ενώ παράλληλα θα γνωρίσουν και θα κινητοποιήσουν τους κατοίκους όλων των οικισμών απ’ όπου θα περάσουν. Επιπλέον, θα έχουν την ευκαιρία, σε επιλεγµένα σηµεία της διαδροµής, να γευτούν τοπικά εδέσµατα από πολιτιστικούς -και όχι µόνο- συλλόγους.

Κανονισµοί

Επισηµαίνεται ότι, η ποδηλατική περιήγηση στο «Πάρκο Φιλίππων» θα διεξαχθεί µε βάση τους κανόνες Brevet (οι οποίοι αφορούν ποδηλατικές διαδρομές µεγάλων αποστάσεων). Για περισσότερες πληροφορίες, µπορείτε να µπείτε στο link www.brevets.gr

Ποδηλατική διαδρομή στο «Πάρκο Φιλίππων»

Ημερομηνία διεξαγωγής: 22 Οκτωβρίου 2017

Ώρα έναρξης: 08:00

Σημείο αφετηρίας: Αρχαιολογικός χώρος Φιλίππων

Δηλώσεις συµµετοχής στη διεύθυνση: https://goo.gl/forms/AhLJMvGbqoonMIJ32

Μία συνδιοργάνωση των: ΑΜΚΕ Επιστηµονική Οµάδα «Οψόµεθα εις Φιλίππους», Ποδηλατικός Σύλλογος Καβάλας «Κύκλοτρον»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here