Καταργείται το Υποθηκοφυλάκειο Δράμας και ιδρύεται υποκατάστημα Κτηματολογικού Γραφείου

0
102

Προχθές κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο που ρυθμίζει από μηδενική βάση τα θέματα όλων των Υποθηκοφυλακείων της χώρας, από το περιεχόμενο του οποίου προκύπτει η συγκεκριμένη εξέλιξη.

Σε τρεις μήνες, δηλαδή υπό κανονικές συνθήκες από τον Ιανουάριο, καταργούνται όλα τα έμμισθα και τα άμισθα Υποθηκοφυλακεία της χώρας με το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος με τίτλο, «Σύσταση Οργανισμού Εθνικού Κτηματολογίου», που κατατέθηκε για ψήφιση στη Βουλή.

Με το νέο νομοσχέδιο ιδρύεται νέο Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ), υπό την εποπτεία του υπουργείου Περιβάλλοντος, στο οποίο θα ενταχθούν όλα τα υποθηκοφυλακεία της χώρας, που σήμερα υπάγονται στην αρμοδιότητα του υπουργείου Δικαιοσύνης, καθώς και το Κτηματολόγιο, το οποίο ανήκει εξ ολοκλήρου στο δημόσιο και έχει τη μορφή Ανώνυμης Εταιρίας.

Παράλληλα αλλάζει ο χάρτης του Κτηματολογίου σε όλη τη χώρα, καθώς ιδρύονται 16 Κτηματολογικά Γραφεία, με συνολικά 184 υποκαταστήματα, τα οποία θα καλύπτουν και τις αρμοδιότητες όλων των έμμισθων και άμισθων υποθηκοφυλακείων, που καταργούνται.

Ο χάρτης των νέων Κτηματολογικών Γραφείων, τα υποκαταστήματα τους και τα υποθηκοφυλακεία, που καταργούνται  έχει ως εξής για την περιοχή μας:  1.Κτηματολογικό Γραφείο Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης, με έδρα την Κομοτηνή και 8 υποκαταστήματα. -Υποκαταστήματα:  Αλεξανδρούπολης, Δράμας, Καβάλας, Ξάνθης, Σαμοθράκης, Θάσου, Παγγαίου και Ορεστιάδας .Με αρμοδιότητες στις περιοχές  των καταργούμενων Υποθηκοφυλακείων Κομοτηνής, Σαπών, Αλεξανδρούπολης, Σουφλίου, Ορεστιάδας, Διδυμοτείχου, Δικαίων, Σαμοθράκης, ΔράμαςΝευροκοπίου, Νέστου, Καβάλας, Χρυσουπόλεως, Θάσου, Παγγαίου, Ξάνθης και Σταυρουπόλεως.

Η έδρα των Υποκαταστημάτων θα είναι η ίδια με την έδρα των ομώνυμων Υποθηκοφυλακείων, που καταργούνται. Με βάση όμως τις αλλαγές και συγχωνεύσεις, που προβλέπει το νέο νομοσχέδιο οι αρμοδιότητες  των ακόλουθων Κτηματολογικών Γραφείων ή Υποκαταστημάτων τους, ασκούνται και στις ακόλουθες περιοχές  τοπικής αρμοδιότητας καταργούμενων  Υποθηκοφυλακείων, ως εξής: Του Υποκαταστήματος Καβάλας του Κτηματολογικού Γραφείου Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης και στην περιοχή του καταργούμενου   Υποθηκοφυλακείου Χρυσουπόλεως.

(Πηγή ecopress.gr)

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.