Αρκετά κάτω από τους μηδέν βαθμούς βρίσκεται το θερμόμετρο στο Κάτω Νευροκόπι και τα χωριά του ακριτικού λεκανοπεδίου. Μετά τις πραγματικά ζεστές ημέρες με τις ασυνήθιστα υψηλές θερμοκρασίες για την εποχή, η περιοχή επανέρχεται στη φυσιολογική καθημερινότητα από άποψη καιρικών συνθηκών.

Αισθητή η πτώση της θερμοκρασίας με το θερμόμετρο να κάνει κυριολεκτικά «βουτιά» και από τα επίπεδα των φθινοπωρινών θερμοκρασιών να δείχνει τα πρωινά των τελευταίων ημερών αρκετούς βαθμούς κάτω από το μηδέν.  Το πρωινό της Τετάρτης 06-12 καταγράφηκε η χαμηλότερη θερμοκρασία  με το θερμόμετρο να δείχνει λίγο κάτω από τους -6 Cο και τα πάντα φυσικά να έχουν το χρώμα του «χειμωνιάτικου πρωινού»… δηλαδή το λευκό του πάγου.

Έτσι σιγά σιγά η περιοχή οδεύει προς τον χειμώνα και όλοι γνωρίζουν πως είναι ο χειμώνας στην συγκεκριμένα περιοχή. Τα χιόνια και το κρύο είναι στοιχείο που δεν είναι «ξένο» για την περιοχή. Είναι μια καθημερινότητα την οποία ζουν οι κάτοικοι της περιοχής και καλούνται να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες της καθημερινότητας αυτής. Γιατί η καθημερινότητα του χειμώνα στην περιοχή του Κάτω Νευροκοπίου είναι πραγματικά δυσκολότερη απ’ ότι πολλοί φαντάζονται και φυσικά δεν περιορίζεται στις όμορφες εικόνες του χιονισμένου τοπίου. Υπάρχει και η ανάγκη θέρμανσης που πραγματικά κοστίζει πολύ. Υπάρχει και η καθημερινότητα των ανθρώπων που πρέπει να εργαστούν κάτω από πραγματικά δύσκολες συνθήκες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here