Συνέντευξη Τύπου έδωσαν την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2017 μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Κολυμβητικού Ομίλου Δράμας, με θέμα την κατάσταση στο κλειστό δημοτικό κολυμβητήριο και τους προσεχείς αγώνες «Αγία Βαρβάρα 2017», που συμπληρώνουν είκοσι έτη διεξαγωγής! Συγκεκριμένα, ο έφορος της προ-αγωνιστικής ομάδας, Χρήστος Μπανιώτης, ο πρόεδρος, Σταύρος Καρασαββίδης και ο γραμματέας, Βαγγέλης Τοπχαναλής, αναφέρθηκαν στο μείζον ζήτημα της προσωρινής παύσης λειτουργίας του δημοτικού κολυμβητηρίου, στις εργασίες αποκατάστασης της ζημιάς, στις αγωνιστικές επιτυχίες του συλλόγου και στους κολυμβητικούς αγώνες προ-αγωνιστικών κατηγοριών «ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ 2017», που θα διεξαχθούν το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 9 και 10 Δεκεμβρίου 2017 στο δημοτικό κολυμβητήριο Δράμας που επαναλειτούργησε.

«Όπως είναι γνωστό, στις 9 Νοεμβρίου 2017 προκλήθηκε ένα ατυχές συμβάν στο χώρο του κολυμβητηρίου, με την πτώση σαθρού τεμαχίου από την εσωτερική επικάλυψη της τοιχοποιίας, χωρίς, ευτυχώς, να προκληθεί κανένας τραυματισμός και σε σημείο που δεν εγκυμονούσε κίνδυνο για τους γονείς στις κερκίδες. Λόγω της πτώσης πάνω σε λαμαρίνα και του κρότου που ακούστηκε, προκλήθηκε αναστάτωση από μερικούς γονείς και λόγω αυτού του γεγονότος, ο Δήμος Δράμας προχώρησε στο κλείσιμο του κολυμβητηρίου προληπτικά, για να γίνει ένας πλήρης και ολοκληρωμένος έλεγχος της τοιχοποιίας», ανέφερε ο Στ. Καρασαββίδης και πρόσθεσε: «Ευρισκόμενοι στο χώρο της κολύμβησης και των κολυμβητηρίων της χώρας, για πάνω από τριάντα πέντε χρόνια, από την εμπειρία και ως μέλη της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, γνωρίζουμε, πολύ καλά, πως όταν κλείνει ένα κολυμβητήριο, δύσκολα ξανανοίγει.

Ανταποκρινόμενοι με ανησυχία και ευαισθησία προς τα μικρά παιδιά του Νομού μας που μαθαίνουν κολύμπι, τα αγωνιστικά τμήματα, καθώς και όλους τους Δραμινούς πολίτες που αθλούνται στο κολυμβητήριο, τους γονείς των παιδιών και τους εργαζόμενους προπονητές και υπαλλήλους του Κ.Ο.Δ. και εφόσον μας έχει δοθεί από τον Δήμο η άδεια χρήσης του δημοτικού κολυμβητηρίου, αποφασίσαμε με τη σύμφωνη γνώμη του δημάρχου και σε συνεργασία μαζί του, να αναλάβουμε ως σύλλογος εξ’ ολοκλήρου το κόστος των επισκευών επιχρισμάτων των σαθρών τμημάτων της τοιχοποιίας με ειδικά υλικά και πλέγματα, ώστε να μην έχουμε ξανά πτώσεις υλικών και να είναι και πάλι ασφαλές για όσους βρίσκονται καθημερινά εκεί, ώστε να λειτουργήσει όσο το δυνατόν πιο σύντομα, χωρίς τις χρονοβόρες διαδικασίες του ελληνικού δημοσίου.

Τη δεύτερη εβδομάδα άρχισαν οι εργασίες, με βάση όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες, προσλήψεις, συμβάσεις εργασίας, απογραφή στο Ι.Κ.Α. Ο Κ.Ο.Δ. είναι καθόλα νόμιμος σύλλογος έχοντας στο ενεργητικό του δέκα ασφαλισμένους υπαλλήλους και προπονητές. Δυστυχώς, έγινε θέμα περί ανασφάλιστης εργασίας λανθασμένα. Για να μην αναφερθώ στο facebook, όπου εκεί γράφτηκαν τα «χίλια μύρια» και δεν το θεωρούμε αξιόπιστο μέσο, γιατί ο καθένας, χωρίς έλεγχο, μπορεί να γράφει, να κρίνει και να ισχυρίζεται οτιδήποτε. Με βάση τις συστάσεις του επιθεωρητή εργασίας, προβήκαμε στην άμεση συμμόρφωση και στην αποπεράτωση των εργασιών.

Είναι σαφές, ότι το κολυμβητήριο της πόλης μας χρήζει ολικής ανακαίνισης, λειτουργεί με προσωρινή άδεια από το 2012, ώστε να γίνουν οι απαραίτητες μελέτες από τον Δήμο Δράμας και η επιδιόρθωση των προβλημάτων. Ευελπιστούμε αυτή να ήταν η τελευταία παράταση και μέχρι την καταληκτική ημερομηνία λειτουργίας, να έχει τελειώσει η περιπέτεια όλων ημών, που ασχολούμαστε, αγαπάμε και στηρίζουμε το δικαίωμα των παιδιών και των πολιτών της Δράμας, να έχουν ένα ασφαλές και σύγχρονων προδιαγραφών κολυμβητήριο.

Φέτος, επίσης, ο σύλλογος γιορτάζει τα είκοσι χρόνια κολυμβητικών αγώνων «Αγίας Βαρβάρας», αγώνες που διοργανώνουμε κάθε χρόνο με μεγάλη αγάπη και η φετινή διοργάνωση είναι επετειακού χαρακτήρα. Θέλαμε, λοιπόν, να είναι μία πραγματική γιορτή. Αυτά που αναπαράχθηκαν από τον Τύπο και το facebook αμαύρωσαν τη διοργάνωση, γιατί είχαμε αρκετές ακυρώσεις συμμετοχών από συλλόγους που θα έρχονταν στην πόλη, με ότι αυτό συνεπάγεται για τη Δράμα».

Ο γραμματέας του συλλόγου, Βαγγέλης Τοπχαναλής, είπε, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Από την αρχή του συμβάντος, το πρώτο μέλημα του διοικητικού συμβουλίου ήταν, πόσο γρήγορα και με ασφάλεια θα ανοίξει, πάλι, το δημοτικό κολυμβητήριο, για τα μέλη του συλλόγου και τους πολίτες της Δράμας. Σε συνεργασία με τη δημοτική αρχή και συγκεκριμένα με τον δήμαρχο, καθορίστηκαν οι διαδικασίες που θα οδηγούσαν στο άνοιγμα του κολυμβητηρίου. Σε αυτές, τόσο ο δήμαρχος, όσο και ο αντιδήμαρχος αθλητισμού, κύριος Καψιμάλης, στάθηκαν δίπλα μας.

Μετά λύπης, όμως, διαπιστώσαμε, ότι η προσπάθεια του συλλόγου έγινε αντικείμενο πολιτικής αντιπαράθεσης, τροφοδοτώντας με ανακρίβειες τον Τύπο. Αυτό είχε αρνητικό αντίκτυπο στη χρονική διάρκεια ολοκλήρωσης των απαιτούμενων εργασιών. Θα παρακαλούσαμε πολύ τον σεβασμό, έμπρακτα, από τους πολιτικούς φορείς στο κοινωνικό και αθλητικό έργο που επιτελεί ο σύλλογος εδώ και τριάντα οκτώ χρόνια, με την αμέριστη συμπαράσταση των εκατοντάδων γονέων και μελών του. Σύντομα, ο Κ.Ο.Δ. θα είναι σε θέση να παραθέσει στους πολίτες της Δράμας συγκεκριμένες προτάσεις, που αφορούν στην προοπτική ενός σύγχρονου κολυμβητηρίου για την πόλη. Μετά τις επετειακές εκδηλώσεις των αγώνων «Αγίας Βαρβάρας», θα είμαστε στη διάθεση σας για περαιτέρω ενημέρωση. Επίσης, θα ανακοινωθεί άμεσα, η ημερομηνία και ο χώρος διεξαγωγής ανοικτής ενημέρωσης προς τους γονείς και τα μέλη του Κολυμβητικού Ομίλου Δράμας. Παρακαλώ όλους τους πολιτικούς φορείς, να είναι αρωγοί στην προσπάθεια λειτουργίας του κολυμβητηρίου».

Ο έφορος της προ-αγωνιστικής, Χρ. Μπανιώτης, δήλωσε: «Η Δράμα διεκδικεί τα πρωτεία πανελλαδικά σε κολυμβητική κουλτούρα. Αυτό διαπιστώνεται από τον μεγάλο αριθμό των ενεργών μελών και φίλων του συλλόγου. Υπάρχει έμφυτη, σε κάθε Δραμινή οικογένεια η αναγκαιότητα, η πρώτη αθλητική εμπειρία του παιδιού της, να είναι στο κολυμβητήριο με τον Κολυμβητικό Όμιλο Δράμας. Αυτό έχει συμβάλει στο γεγονός, ότι τα τελευταία χρόνια δεν έχει αναφερθεί κανένα περιστατικό πνιγμού Δραμινού πολίτη.

Την ίδια ημερομηνία που στα έντυπα Μέσα της πόλης κυριαρχούσε το θέμα του κλεισίματος του κολυμβητηρίου, δημοσιεύτηκε δελτίο Τύπου, που ανέφερε την επιτυχία του συλλόγου μας, με παρουσία αθλήτριας στην προεθνική ομάδα και την ανακοίνωση από την Ομοσπονδία των δεκαπέντε επίλεκτων αθλητών του ομίλου, που είναι στον προθάλαμο της προεθνικής ομάδας. Το γεγονός αυτό κατατάσσει τον σύλλογο μας στη δεύτερη θέση πανελλαδικά.

Όλοι μαζί μπορούμε να βοηθήσουμε, ο καθένας από τη δική του πλευρά, να βρεθεί μία εναλλακτική λύση, που θα δώσει προοπτική στα κολυμβητικά δρώμενα της πόλης. Ο Κολυμβητικός Όμιλος Δράμας καλεί τους γονείς και τα μέλη του, να επισκεφτούν το κολυμβητήριο και τους αθλητές, από την εκμάθηση έως τους αθλητές της αγωνιστικής ομάδας, να συμμετάσχουν στην επανέναρξη των δραστηριοτήτων, καθώς και στις επετειακές εκδηλώσεις των εικοστών κολυμβητικών αγώνων «Αγίας Βαρβάρας».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here