Η εισήγηση για πειθαρχική δίωξη μελών του διοικητικού συμβουλίου του σωματείου εργαζομένων στη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Καβάλας (Δ.Ε.Υ.Α.Κ.), επανέφερε στην επικαιρότητα το ζήτημα της προβληματικής σχέσης μεταξύ του σωματείου και της διοίκησης της επιχείρησης. Η σχέση αυτή διαταράχθηκε μετά την ανάληψη της προεδρίας από τον Νίκο Ξανθόπουλο, ο οποίος εφαρμόζει μία αυστηρή τακτική απέναντι στους συνδικαλιστές. Κι εκείνοι αντιδρούν, αρνούμενοι να συνεργαστούν με τον πρόεδρο της επιχείρησης.

«Αυτό που χρειάζεται η Δ.Ε.Υ.Α.Κ., είναι δικαιοσύνη και ηρεμία»

Πριν τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Δ.Ε.Υ.Α., σήμερα Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2018, εκπρόσωποι του συνδυασμού «Ο Τόπος της Ζωής μας» θα συναντηθούν με μέλη του διοικητικού συμβούλιου του σωματείου εργαζομένων, με σκοπό να ενημερωθούν για τα εσωτερικά ζητήματα της επιχείρησης, ενώ στο δελτίο Τύπου που απέστειλε ο συνδυασμός τονίζει ότι, η Δ.Ε.Υ.Α. Καβάλας χρειάζεται ηρεμία και δικαιοσύνη. Αναλυτικά αναφέρονται τα εξής: «Αναρωτιόμαστε, πραγματικά, ποιανού απόφαση ήταν, να τεθεί θέμα τιμωρίας του σωματείου εργαζομένων της Δ.Ε.Υ.Α.Κ. στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της επιχείρησης την Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2018, επειδή το σωματείο κατέφυγε στην Εισαγγελία, για αποφάσεις της διοίκησης της δημοτικής επιχείρησης, οι οποίες φέρονται να βλάπτουν τα συμφέροντα της επιχείρησης.

Εδώ και 14 μήνες, σχεδόν όλοι οι δημότες της Καβάλας και των Φιλίππων, είναι ανάστατοι και εξοργισμένοι με τα συνεχιζόμενα λάθη στις χρεώσεις και στους λογαριασμούς της Δ.Ε.Υ.Α.Κ., επειδή το λογισμικό σύστημα έκδοσης των λογαριασμών βγάζει συνεχώς σφάλματα. Ας αναλάβει, επιτέλους, η δήμαρχος την ευθύνη για το «αλαλούμ» με τους λογαριασμούς και ας σταματήσει να κοροϊδεύει τους δημότες και να ρίχνει την ευθύνη στους εργαζόμενους.

Ενόψει της συνεδρίασης της Πέμπτης κι επειδή τόσο οι δημότες, όσο και οι εργαζόμενοι, βρίσκονται σε αναστάτωση από τις επιλογές της δημοτικής αρχής, προχωρούμε σε συνάντηση με το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου εργαζομένων της Δ.Ε.Υ.Α.Κ. και ζητάμε επίσης ενημέρωση, πριν από τη συνεδρίαση της Πέμπτης, από τον γενικό διευθυντή της δημοτικής επιχείρησης, ο οποίος και εισηγείται τις πειθαρχικές διώξεις εναντίον του σωματείου. Οι εργαζόμενοι της Δ.Ε.Υ.Α.Κ. έχουν ανάγκη να δουλεύουν μέσα σε συνθήκες ηρεμίας, καλής συνεργασίας και δικαιοσύνης, για το συμφέρον των δημοτών και του Δήμου».

«Όχι» στην ιδιωτικοποίηση και εφαρμογή κλιμακωτού τιμολογίου στην ύδρευση

Επίσης, ο επικεφαλής του συνδυασμού «Συμπαράταξη Πολιτών», Άρης Βέρρος, συνοδευόμενος από τους δημοτικούς συμβούλους, Σωτήρη Σωτηριάδη και Νίκο Μουρτασάγα, επισκέφτηκαν τη Δ.Ε.Υ.Α. Καβάλας, με σκοπό να συζητήσουν με τους εργαζομένους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και να ανταλλάξουν ευχές για το νέο έτος. Το σχετικό δελτίο Τύπου αναφέρει τα εξής: «Ο Α. Βέρρος, επανέλαβε τη στήριξη της «Συμπαράταξης Πολιτών» στον καθημερινό και πολύχρονο αγώνα των εργαζομένων, που παρά τη μείωση μισθών, την αύξηση του όγκου εργασίας, μετά τη συγχώνευση των Δ.Ε.Υ.Α. Καβάλας και Φιλίππων και τη μείωση προσωπικού, συνεχίζουν να παρέχουν ποιοτικές υπηρεσίες στους πολίτες. Παράλληλα, επανέλαβε τη θέση της δημοτικής παράταξης, για τη μη ιδιωτικοποίηση του νερού, η οποία θα υποβαθμίσει την ποιότητά του και την ασφάλεια των δικτύων και θα έχει ως μόνο στόχο την κερδοσκοπία. «Θα είμαστε απέναντι σε κάθε προσπάθεια ιδιωτικοποίησης. Για εμάς, το νερό είναι δημόσιο και κοινωνικό αγαθό», τόνισε και κατέθεσε τη θέση της «Συμπαράταξης Πολιτών», για την εφαρμογή κλιμακωτού τιμολογίου, την προσαρμογή, δηλαδή, της τιμής του κυβικού μέτρου στην κατανάλωση, με στόχο την αποθάρρυνση των μεγάλων καταναλώσεων.

Τέλος, όσον αφορά στο αποχετευτικό, τονίστηκε η απουσία πολιτικής για τη διαχείριση της λυματολάσπης, που ως αποτέλεσμα έχει την απώλεια θέσεων εργασίας και την παράλληλη επιβάρυνση του περιβάλλοντος. «Στόχος μας παραμένει, η παροχή ποιοτικότερου και φθηνότερου νερού για τους δημότες της Καβάλας», είπε καταλήγοντας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here