ΑΝ ΜΗ ΤΙ ΑΛΛΟ, η δημοτική αρχή του Δήμου Καβάλας και η δήμαρχος, Δήμητρα Τσανάκα, φαίνεται ότι αφουγκράζονται τις ανάγκες των δημοτών και προσπαθούν να επιλύσουν τα προβλήματα. Κανείς δήμαρχος δεν μπορεί να γνωρίζει όλα τα προβλήματα και, βεβαίως, δεν έχει το «μαγικό ραβδί» για να τα λύσει αμέσως. Είναι γεγονός ότι στο πρώτο χρονικό διάστημα της θητείας της, η δημοτική αρχή του Δήμου Καβάλας έδειχνε «αμήχανη» και σαν να ήταν «χαμένη».

ΟΙ ΣΥΓΚΥΡΙΕΣ που αντιμετώπισε, τις οποίες ανέφερε η δήμαρχος στον απολογισμό των έργων της τριετίας, δεν ήταν ευνοϊκές. Επίσης, τα προβλήματα των παρελθόντων ετών συσσωρευμένα. Και ακόμα, μερικά από τα στελέχη της διοικητικής ομάδας, δεν είχαν την απαραίτητη εμπειρία στην άσκηση διοίκησης. Αυτοί οι παράγοντες (και πιθανόν κι άλλοι) δημιούργησαν καθυστέρηση στην έναρξη του έργου, κάτι που προς τα έξω έβγαινε ως στασιμότητα και ραθυμία, όπως σχολίασε ο Κωστής Σιμιτσής, επικεφαλής της μειοψηφίας, σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Τεχνικής Υπηρεσίας, Δημοσθένη Τουλκίδη, είναι η αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας και η βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών, όλων των δημοτικών διαμερισμάτων του Δήμου. «Η καθημερινότητα είναι το κλειδί», είπε χαρακτηριστικά.

ΜΕ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ που απέκτησαν τα στελέχη της διοίκησης και έχοντας, συνέχεια, τα μάτια και τα αυτιά τους ανοιχτά σε ότι λένε οι δημότες, ιεράρχησαν τις ανάγκες, έβαλαν στόχους και εργάζονται για να τους υλοποιήσουν. Το αποτέλεσμα θα φανεί, αργά, ή γρήγορα, ώστε να αξιολογηθεί από τους πολίτες. Γενικά, ο Δήμος Καβάλας αποπνέει νοικοκυριό, οικονομική ασφάλεια και προοπτική. Μπορεί, για μερικούς, η «μηχανή» να άργησε, αλλά πήρε μπρος!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΆσχετο
Επόμενο άρθροΞΥΡΑΦΙ ΔΡΑΜΑ 18.01.2018

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here