Η ΕΤΗΣΙΑ εμπορική έκθεση του Επιμελητηρίου Καβάλας τελείωσε το βράδυ της Τετάρτης 11 Οκτωβρίου 2017. Τα φώτα στο εκθεσιακό κέντρο «Απόστολος Μαρδύρης» έσβησαν, έως τον Οκτώβριο του 2018! Όταν θα διεξαχθεί, δηλαδή, η KavalaExpo 2018. Έτσι θέλουμε να πιστεύουμε, γιατί τελευταία υπήρξε δημοσίευμα σε τοπική εφημερίδα, που πρότεινε να σταματήσει η διεξαγωγή της έκθεσης, γιατί έχει φθίνουσα πορεία! Είναι δυνατόν να καταργήσεις ένα θεσμό 25 ετών, που άντεξε και στα σκληρά χρόνια της οικονομικής ύφεσης στην Ελλάδα; Πόσες διοργανώσεις, άραγε, το κατάφεραν αυτό;

ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ πριν ληφθεί μία τέτοια απόφαση, από τη διοίκηση, να ερωτηθούν τα μέλη του Επιμελητηρίου Καβάλας; Δεν δικαιούνται οι επιχειρηματίες του Νομού, να εκφράσουν την άποψη τους, για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα; Δεν οφείλει το διοικητικό συμβούλιο να αφουγκραστεί τον επιχειρηματικό κόσμο; Την απόφαση αυτή πρέπει να πάρει η πλειοψηφία των επιχειρηματιών και όχι μία «κλειστή ομάδα», όπως η διοικούσα επιτροπή του Επιμελητηρίου. Αλλιώς, θα πρόκειται, κατά την άποψη μας, για σκάνδαλο.

ΕΠΙΣΗΣ, το διοικητικό σχήμα που θα προκύψει από τις εκλογές τον ερχόμενο Δεκέμβριο (10,11, 12), πρέπει να ασχοληθεί πιο συστηματικά, επιτέλους, με την καλύτερη αξιοποίηση του εκθεσιακού κέντρου στη Νέα Καρβάλη. Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης παραχώρησε, κατά κυριότητα μάλιστα, στο Επιμελητήριο Καβάλας, προκειμένου να μην καταντήσει, κάτι σχεδόν βέβαιο, ένας ακόμα «περιστερώνας».

ΩΣΤΟΣΟ, από την ημέρα που έγινε η παραχώρηση, η διοίκηση του Επιμελητηρίου Καβάλας, δεν κατάφερε να δώσει «ώθηση» στη λειτουργία του εκθεσιακού κέντρου. Εκτός από την KavalaExpo, που διεξάγεται σε σταθερή βάση και το φεστιβάλ Βιομηχανικής Πληροφορικής,  η δραστηριότητα ήταν πολύ αραιή, έως ανύπαρκτη.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here