Η ΕΝΘΡΟΝΙΣΗ μητροπολίτη, δεν είναι ένα γεγονός που γίνεται κάθε έτος, ή πολύ συχνά. Επομένως, πρόκειται για ιστορικό γεγονός, όπως ανέφερε ο μητροπολίτης Ξάνθης, κ. Παντελεήμων, στους εκπροσώπους των Μέσων Ενημέρωσης, στην ενημέρωση που έγινε για το πρόγραμμα της υποδοχής του νέου μητροπολίτη Φιλίππων Νεαπόλεως Θάσου, κ. Στεφάνου, το Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017.

ΕΙΘΙΣΤΑΙ, λοιπόν, να γίνεται μία υποδοχή, εκτός κι αν μερικοί συμπολίτες θεωρούν ότι, δεν χρειαζόταν να στηθεί μία «λαμπερή παράτα», για να έρθουν στην Καβάλα ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδας, αρχιερείς, εκπρόσωποι Πατριαρχείων και άλλοι επίσημοι προσκεκλημένοι για το ιστορικό γεγονός.

Η «ΛΑΜΠΕΡΗ ΑΥΤΉ ΠΑΡΑΤΑ», ωστόσο, είναι ένα τελετουργικό που διεξάγεται σε κάθε τέτοια περίπτωση σε όλη την Ελλάδα και για πολλά έτη. Η Καβάλα, επομένως, δεν μπορεί να αλλάξει την παράδοση που υπάρχει. Και να μην υποδεχτεί τον νέο μητροπολίτη με την τιμή και την λαμπρότητα που αρμόζει στο ιστορικό γεγονός.

ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ συμπολίτες διαφωνούν με το ποιος φορέας όφειλε να αναλάβει τη δαπάνη της υποδοχής, ή για το ύψος της δαπάνης, είναι δικαίωμα τους. Όμως, είναι λαϊκισμός να λέγεται, ότι στην περίοδο που υπάρχουν άνεργοι και άποροι συνάνθρωποι, είναι πρόκληση να γίνονται τέτοιες «λαμπερές παράτες». Θέλουν, δηλαδή, τα χρήματα που θα δαπανηθούν για το γεύμα στους επίσημους προσκεκλημένους να δοθούν στο «τραπέζι της αγάπης», ή στο «Κοινωνικό Παντοπωλείο» του Δήμου Καβάλας; Θα «ανακούφιζαν» μερικούς συμπολίτες για ένα μήνα. Μετά, όμως, τι; Όσον αφορά τον φορέα που θα κάνει τη δαπάνη, στην προκειμένη περίπτωση ο Δήμος Καβάλας, οι συμπολίτες που έχουν ένσταση σ’ αυτό, όταν φιλοξενούν ξένους στο σπίτι τους, ζητούν από τους γείτονες να πληρώσουν για τη φιλοξενία, ή, μήπως, τους φιλοξενούμενους;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here