Η ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ενός συλλαλητηρίου στην πόλη της Καβάλας, ή κάπου αλλού, για την αλλαγή της όδευσης του αγωγού Trans Adriatic Pipeline (T.A.P.) από τα Τενάγη Φιλίππων, κατά την άποψη μας, δεν θα πρόσφερε κάτι περισσότερο στον αγώνα της τοπικής κοινωνίας. Αντιθέτως, εάν η συμμετοχή στην κινητοποίηση δεν είναι η επιθυμητή, δηλαδή μαζική, ίσως μετρήσει αρνητικά ως εικόνα στην προσπάθεια. Εάν οι διοργανωτές του συλλαλητηρίου καταφέρουν να πείσουν τον κόσμο να βγει στο δρόμο, πάλι, τότε το πράγμα αλλάζει. Όμως, θα χρειαστεί οργανωμένη δουλειά, για να έχει επιτυχία το εγχείρημα.

Η ΘΕΣΗ της τοπικής κοινωνίας στο ζήτημα της όδευσης του αγωγού έχει εκφραστεί. Δυστυχώς, η ελληνική κυβέρνηση την αγνόησε και ενέκρινε τους περιβαλλοντικούς όρους του έργου, με τη χάραξη που επιθυμεί η κοινοπραξία των εταιρειών που κατασκευάζει τον αγωγό, δηλαδή μέσα από τα Τενάγη Φιλίππων και καλλιεργήσιμη γη υψηλής παραγωγικότητας. Θεωρώντας, η κοινοπραξία του T.A.P., ότι θα μετριάσει την αντίδραση των κατοίκων και τελικά θα πετύχει τον σκοπό της, υποσχέθηκε ότι θα γίνουν τεχνικές προσαρμογές στον αγωγό, εφόσον κριθούν αναγκαίες, όπως: η διάνοιξη ορύγματος μεγαλύτερου βάθους, μέσα στο οποίο θα τοποθετηθούν οι σωλήνες και θα σκεπαστούν, καθώς και η αύξηση του πάχους των σωλήνων, για μεγαλύτερη ασφάλεια.

Η ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ κέρδισε όσο περισσότερο χρόνο μπόρεσε και συνεχίζει να κερδίζει με τις προτάσεις για τα ανταποδοτικά οφέλη και τις τεχνικές προσαρμογές, προκειμένου να χρησιμοποιήσει το «όπλο» του χρονοδιαγράμματος του έργου.

ΕΜΕΙΣ ελπίζουμε στο τελευταίο «στήριγμα» του πολίτη και της κοινωνίας, που είναι το Συμβούλιο της Επικρατείας, όπου προσέφυγαν ο Δήμος Καβάλας και η «Δημωφέλεια», για να ακουστεί η φωνή του λαού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here