Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ, ένας ακόμα «φωστήρας» της πολιτικής, αφού έδωσε λύσεις στα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας, ως κυβερνητικός παράγων, καμώνεται ότι θέλει να λύσει το μεταναστευτικό ζήτημα, ως αρμόδιος επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να υιοθετούμε ad hoc προσεγγίσεις και να ενεργούμε, μόνο, με βραχυπρόθεσμες προθεσμίες στο μυαλό. Είναι αφελές να σκεφτόμαστε, ότι οι κοινωνίες μας θα παραμείνουν ομοιογενείς και απρόσβλητες από την μετανάστευση εάν κάποιος υψώσει φράχτες», δήλωσε.

Η ΕΛΛΑΔΑ όχι μόνο ύψωσε φράχτη, για να εμποδίσει την εισροή των προσφύγων και των μεταναστών στο έδαφος της, αλλά μετατράπηκε σε hot spot της Ευρώπης, όπως είναι τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου για τη χώρα. Η ελληνική κοινωνία αγκάλιασε, από την πρώτη ημέρα, τους κατατρεγμένους και εκτός από την μεγάλη ανθρωπιστική βοήθεια που προσέφερε, παρά τις συνθήκες οικονομικής ασφυξίας που βιώνει τα τελευταία επτά έτη, οι έλληνες πολίτες συμβάλλουν στις δαπάνες φιλοξενίας των προσφύγων και των μεταναστών στα κέντρα που στήθηκαν από την κυβέρνηση, την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις.

ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ, η Ελλάδα βιώνει το δικό της μεταναστευτικό δράμα, ένα ακόμα στην πολυτάραχη ιστορία της, με την αναγκαστική έξοδο προς το εξωτερικό ελλήνων που αναζητούν μία καλύτερη ζωή. Στην πλειοψηφία πρόκειται για νέους ανθρώπους και επιστήμονες, που φεύγουν για να μην καταντήσουν μακροχρόνια άνεργοι. Μπορούμε, φίλτατε επίτροπε, Δημήτρη Αβραμόπουλε, να είμαστε καλύτεροι, εξυπνότεροι και να ενεργούμε προληπτικά για τη διαχείριση αυτού του φαινομένου; Ποια μέτρα έχει πάρει η Ευρωπαϊκή Ένωση, για να σταματήσει την μαζική φυγή των ελλήνων από την πατρίδα τους;

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here