Η ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΙΩΣΗΦΙΔΟΥ, πρόεδρος της δημοτικής κοινωφελούς επιχείρησης «Δημωφέλεια» του Δήμου Καβάλας, επικαλείται, όταν αναφέρεται στην τουριστική κίνηση, την επισκεψιμότητα στο φρούριο της Καβάλας, ως ένα αξιόπιστο δείγμα για την εικόνα που υπάρχει. Βρισκόμαστε στην «καρδιά» του χειμώνα και έχουμε παρατηρήσει, ότι οι επισκέπτες στο φρούριο δεν έχουν σταματήσει! Σαφώς και ο αριθμός δεν είναι στο επίπεδο του περασμένου καλοκαιριού, αλλά είναι πολύ ενθαρρυντικό, κατά την άποψη μας, ότι εξακολουθεί η επισκεψιμότητα. Βοηθάει, βεβαίως, ο ήπιος χειμώνας που περνάμε, ενώ σε άλλες περιοχές, όπως οι γειτονικές χώρες των Βαλκανίων οι θερμοκρασίες είναι πολύ χαμηλότερες, το χιόνι περισσότερο και τα καιρικά φαινόμενα πιο έντονα. Δεν ήταν λίγοι, επίσης, οι τουρίστες που ήρθαν την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς στην πόλη.

Η ΚΑΒΑΛΑ προσφέρεται για διαμονή αυτή την περίοδο και ως «ορμητήριο» για τους επισκέπτες της «Ονειρούπολης» στη Δράμα, αφού διαθέτει περισσότερα και καλύτερα ξενοδοχειακά καταλύματα, αλλά και ιδιωτικές κατοικίες, που ενοικιάζονται για βραχυπρόθεσμη φιλοξενία επισκεπτών. Είμαστε βέβαιοι, ότι τα επόμενα έτη το τουριστικό ρεύμα θα αυξηθεί τη συγκεκριμένη εορταστική περίοδο, εάν αυξηθούν τα καταλύματα και οι κλίνες. Κι αυτή η αύξηση, θα έχει θετικό αντίκτυπο και στην επισκεψιμότητα της «Ονειρούπολης».

ΚΑΤΆ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΑΣ, είναι η «παρακαταθήκη» της περασμένης τουριστικής περιόδου και η ένδειξη, ότι όλο και περισσότεροι ξένοι επιθυμούν να επισκεφτούν την Καβάλα σε όλη τη διάρκεια του έτους. Τα «θεμέλια» για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου μπήκανε. Ο Δήμος Καβάλας, οι επαγγελματίες και οι Καβαλιώτες, πρέπει να αδράξουν την ευκαιρία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here