ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ με μεγάλο ενδιαφέρον την έναρξη των εργασιών της «Εβδομάδας Αρχιτεκτονικής», που διοργανώνει ο σύλλογος αρχιτεκτόνων Νομού Καβάλας. Φέτος, ο σύλλογος επέλεξε ένα ακόμα σημαντικό ζήτημα, το οποίο προσφέρεται για αρκετή συζήτηση. Ο τίτλος της εβδομάδας είναι: «Μία πόλη «ανοιχτή» στη θάλασσα» και αντιλαμβάνεστε πως αναφέρεται στο παραλιακό μέτωπο της Καβάλας. Τη «βιτρίνα» της πόλης, όπως το αποκαλούν μερικοί.

Η ΑΝΑΠΛΑΣΗ του παραλιακού μετώπου απασχολεί συνέχεια τους τοπικούς άρχοντες και τον Οργανισμό Λιμένα Καβάλας που το διαχειρίζεται. Απασχολεί, επίσης, τις πολιτικές συζητήσεις μεταξύ των συνδυασμών και των υποψηφίων δημάρχων στις προεκλογικές περιόδους και στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, όσον αφορά την μεταβίβασή του στον Δήμο Καβάλας.

ΠΡΙΝ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΜΗΝΕΣ, ανακοινώθηκε η παραχώρηση ορισμένων εκτάσεων του παραλιακού μετώπου στον Δήμο Καβάλας. Αμέσως, άρχισε μία συζήτηση για την αξιοποίηση των εκτάσεων αυτών, ενώ από την πλευρά του Δήμου Καβάλας διατυπώθηκαν κάποιες πρώτες σκέψεις.

ΑΝΑΜΦΙΒΟΛΑ, οποιαδήποτε βελτίωση στο παραλιακό μέτωπο της Καβάλας, θα έχει θετικό αντίκτυπο στη ζωή της πόλης. Επίσης, είναι βέβαιο πως υπάρχουν μεγάλα περιθώρια βελτιώσεων, αρκεί να αξιοποιηθεί η φαντασία και η επιστημονική γνώση. Το μεγάλο ζητούμενο, ωστόσο, είναι τα σχέδια και οι προτάσεις να γίνουν πράξη. Εκεί υπάρχει σοβαρή δυσκολία, διότι πρέπει να αναζητηθούν πόροι. Οι πηγές χρηματοδότησης είναι συγκεκριμένες και για να εξασφαλιστούν τα απαραίτητα χρήματα, πρέπει να υπάρχουν «ώριμες» μελέτες. Αυτή είναι δουλειά των τοπικών αρχόντων του Δήμου και του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας. Οι αρχιτέκτονες θα καταθέσουν τις ιδέες ανοίγοντας τον διάλογο, που ευελπιστούμε να είναι γόνιμος.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΑπό ζάχαρη κι αλάτι
Επόμενο άρθροΆσχετο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here