Η οικονομική ασφάλεια, για τον διοργανωτή μιας απλής εκδήλωσης, είναι σημαντική υπόθεση. Πόσο μάλλον, όταν πρόκειται για μία διοργάνωση πανελλήνιου και διεθνούς επιπέδου, όπως είναι το φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους της Δράμας.

Η εξασφάλιση χρηματοδότησης, ύψους ενός εκατομμυρίου τριακοσίων χιλιάδων ευρώ, για την περίοδο 2018-2021, δεν διασφαλίζει μόνο τη συνέχιση του θεσμού, αλλά παρέχει την ευκαιρία και τη δυνατότητα στους διοργανωτές, να κάνουν το «επόμενο βήμα» στον σχεδιασμό τους. Να υλοποιήσουν, δηλαδή, το όραμα που έχουν για την εξέλιξη του φεστιβάλ. Διότι, μία διοργάνωση πρέπει να εξελίσσεται, για να αντέχει στη φθορά του χρόνου και να διατηρεί τη δυναμική της.

Έχοντας, λοιπόν, μία οικονομική βάση για την επόμενη τετραετία, οι υπεύθυνοι της διοργάνωσης του φεστιβάλ, μπορούν να εργαστούν απρόσκοπτα με σκοπό την αναβάθμιση του θεσμού. Κάτι που είμαστε βέβαιοι ότι θα πετύχουν.

Όμως, στη χρηματοδότηση του φεστιβάλ πρέπει να συμβάλλει και η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, διότι τέτοιας εμβέλειας πολιτιστικοί θεσμοί, είναι μετρημένοι στα δάκτυλα του ενός χεριού στην Περιφέρεια μας. Οι διοργανώσεις αυτές προβάλλουν όλη την Περιφέρεια Α.Μ.-Θ. και ενισχύουν την οικονομία και τον τουρισμό της.

Εάν η διοίκηση της Περιφέρειας Α.Μ.-Θ. δεν στηρίζει τις εκδηλώσεις «κράχτες» στον πολιτισμό, είναι υποκριτικό να δηλώνει πως ενδιαφέρεται για την αξιοποίηση των λεγόμενων συγκριτικών πλεονεκτημάτων του τόπου. Περιμένουμε, λοιπόν, από τον περιφερειάρχη, Χρήστο Μέτιο, να ανακοινώσει, σύντομα, μία επιπλέον οικονομική ενίσχυση του φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους της Δράμας, η οποία θα δείξει εμπράκτως το ενδιαφέρον του ίδιου και της διοίκησης, για τη στήριξη του θεσμού που προάγει τον πολιτισμό και διαφημίζει την περιοχή στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έτσι, επίσης, δίνεται περισσότερο κουράγιο και δύναμη στους συντελεστές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here