Με πολλά προβλήματα αλλά και χωρίς άλλη επιλογή ξεκινούν τη διαδικασία σποράς οι καλλιεργητές πατάτας, στο ακριτικό Κάτω Νευροκόπι μετά από μία σχεδόν καταστροφική χρονιά.

Την νέα καλλιεργητική περίοδο που ξεκινά οι παραγωγοί αντιμετωπίζουν όπως φυσικό πολλά προβλήματα που μόνο εύκολα δεν είναι. Οι οικονομική δυσπραγία που έχει δημιουργήσει η περσινή χρονιά, αναγκάζει πολλούς να περιορίζουν είτε την καλλιεργούμενη έκταση, είτε να μειώνουν με κάθε τρόπο το κοστολόγιο των εργασιών τους κάτι το οποίο όμως δεν είναι εφικτό μιας και περιορισμός εφοδίων σε πολλές περιπτώσεις σημαίνει και μείωση παραγωγής.

Οι καλλιεργητές προσπαθούν να  ξεπεράσουν τα προβλήματα και να κρατήσουν  ζωντανές τις εκμεταλλεύσεις τους, έτσι είναι αναγκασμένοι να συνεχίσουν την προσπάθεια, τουλάχιστον όσο έχουν τις αντοχές. Έτσι σταδιακά κάποιοι παραγωγοί έχουν ήδη ξεκινήσει την σπορά, ενώ οι περισσότεροι βρίσκονται σε στάδιο προετοιμασίας. Τις επόμενες ημέρες  και όσο βελτιώνονται και οι καιρικές συνθήκες ο μεγαλύτερος αριθμός των παραγωγών θα έχει ξεκινήσει την σπορά, χωρίς να είναι εφικτή μέχρι τώρα κάποια εκτίμηση για το σύνολο των εκτάσεων που τελικά θα καλλιεργηθούν με την συγκεκριμένη καλλιέργεια. Το ενθαρρυντικό είναι πως προβλήματα κατά την αρδευτική περίοδο όπως φαίνεται δεν θα υπάρξουν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here