Ο Σύνδεσμος Απόστρατων Σωμάτων Ασφαλείας Νομού Καβάλας, με επιστολή προς τους αρχηγούς των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων, ζητάει την παρέμβαση τους για τις περικοπές στους μισθούς και στις συντάξεις και επικουρικών ταμείων.

Η επιστολή αναφέρει τα εξής:

Αξιότιμοι κ.κ. αρχηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, είμαστε ένας σύνδεσμος αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας, από τους μεγαλύτερους στην Ελλάδα και ο Νο 1 σύνδεσμος στη βόρεια Ελλάδα και θεωρήσαμε σκόπιμο, επειδή τα τελευταία χρόνια δύο φορές απευθυνθήκαμε προς κάθε αρμόδιο υπουργό με έγγραφά μας, σχετικό είναι το από 22-03-2017 έγγραφό μας, το οποίο και σας υποβάλλουμε συνημμένα προκειμένου να λάβετε γνώση για τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα, που βιώνουν σήμερα τα ενεργά στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, αλλά και οι απόστρατοι.

Σήμερα, με το παρόν έγγραφό μας, απευθυνόμαστε σ’ εσάς, προκειμένου να συνεισφέρετε κι εσείς από την πλευρά σας, ώστε να σταματήσει αυτή η λαίλαπα και ο συνεχής κατήφορος που επικρατεί στους μισθούς και συντάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας και ειδικά με τα νέα δεδομένα του νόμου Κατρούγκαλου, που έρχονται ακόμα σκληρότερα μέτρα και βαθύτερες μειώσεις στους μισθούς και στις συντάξεις μας.

Θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε ότι, η γεωπολιτική θέση της χώρας μας, η υψηλή ποιότητα των Ενόπλων Δυνάμεων και η συμμετοχή μας στη Βορειοατλαντική Συμμαχία και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αποτελούν συστατικά στοιχεία, με τα οποία η χώρα μας διεκδικεί κεντρικό ρόλο στη διαμόρφωση του μελλοντικού οικοδομήματος άμυνας και ασφάλειας στην Ευρώπη.

Η χώρα μας μπορεί να «παράγει» και να «εξάγει» σταθερότητα και ασφάλεια. Η εκάστοτε κυβέρνηση και όλα τα πολιτικά κόμματα μαζί, οφείλουν να δούνε και να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες που μας παρουσιάζονται και να στείλουν ισχυρό μήνυμα, ότι η Ελλάδα θα συνεισφέρει στην ευρωπαϊκή ασφάλεια και στο ΝΑΤΟ συμβάλλοντας στη θωράκιση της ειρήνης στην ευρύτερη περιοχή.

Αξιότιμοι κ.κ. αρχηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε και να μην το παραβλέπεται, ότι όλα αυτά τα κακώς κείμενα που πλήττουν τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας, γίνονται επί ημερών σας και δεν βλέπουμε να υπάρχει κάποια σχετική αντίδραση, κάποια διαμαρτυρία στο πλαίσιο της Δημοκρατίας και να σας γνωρίσουμε ότι στην Αργεντινή, οι αρχηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, μπροστά στη συνεχόμενη λαίλαπα και καταστροφή των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας της χώρας τους, αντέδρασαν παραδίδοντας τα πηλίκια τους, απειλώντας με παραίτηση, προκειμένου να εκβιάσουν τους δανειστές τους και υπερασπίζοντας την άμυνα και ασφάλεια της χώρας τους και το πέτυχαν.

Επίσης και στην Ιταλία, πρόσφατα, τα ΜΑΤ κατέβασαν τις ασπίδες τους μπροστά στους απεργούς, προκειμένου συμβάλλουν στην ομαλοποίηση των γεγονότων, πράξη που δείχνει σεβασμό στη Δημοκρατία. Αντιθέτως, εδώ στη χώρα μας, ενώ η δικαιοσύνη έχει δικαιώσει τους ένστολους για παράνομες και αντισυνταγματικές μειώσεις μισθών και συντάξεων και υπάρχουν αποφάσεις για επιστροφή των παρανόμως παρακρατηθέντων χρημάτων, βλέπουμε να μην εφαρμόζονται, παρότι η κυβέρνηση επικαλείται περίσσευμα χρημάτων και πλεονάσματα.

Τελειώνοντας, ζητάμε από εσάς, τους αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, από την κυβέρνηση της χώρας και απ’ όλα τα πολιτικά κόμματα της Βουλής, να συμβάλλουν, όλοι μαζί από κοινού, ώστε να εξαιρεθούν οι ένστολοι από τις επερχόμενες περικοπές του νόμου Κατρούγκαλου, διότι οι Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας επί 365 ημέρες τον χρόνο είναι σε ετοιμότητα και επιφυλακή στην άμυνα και ασφάλεια της χώρας και δεν έχουν καμία σχέση με τους άλλους κλάδους εργαζομένων της χώρας.

Κλείνοντας, να γνωρίζεται πως, ότι όπλα και να πάρεις σαν χώρα για την ασφάλεια σου, καλά είναι μεν, αλλά εάν το έμψυχο δυναμικό που τα χειρίζεται δεν είναι εκπαιδευμένο, με ανεβασμένο ηθικό και οικονομικά ικανοποιημένο, η στρατηγική λογική λέει πως όλα είναι άχρηστα, γι’ αυτό πρέπει το φρόνημα των ανδρών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας να είναι ψηλά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here