Η Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων Νεαπόλεως Θάσου ανακοίνωσε το πρόγραμμα των Ιερών Ακολουθιών της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα 2017, το οποίο έχει ως εξής:

ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΜΠΤΗ

(πρωΐ, ώρα 7) Εσπερινός και Θ.Λειτουργία του Μεγ.Βασιλείου.

Εις τους ιερούς Ναούς Αποστόλου Παύλου & Αγ. Νικολάου Καβάλας θα τελεσθούν δύο Θ. Λειτουργίαι, με ώραν ενάρξεως της πρώτης την 5ην πρωϊνήν.

(απόγευμα, ώρα 7)  Ακολουθία των Παθών. Ο Σεβ. Μητροπολίτης θα χοροστατήση εις τον ιερόν Καθεδρικόν Ναόν Αποστόλου Παύλου Καβάλας.

 ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

(πρωΐ, ώρα 9) Η Ακολουθία της Αποκαθηλώσεως. Ο Σεβ. Μητροπολίτης θα χοροστατήση εις τον Ι.Ενοριακόν Ναόν Τιμίου Σταυρού Καβάλας.

(απόγευμα) ο Επιτάφιος Θρήνος.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης θα προστή της Περιφοράς του Επιταφίου εις το Κοιμητήριον της Καβάλας (ώρα 5) και ακολούθως θα χοροστατήση εις τον ι. Μητροπολιτικόν Ναόν Τιμίου Προδρόμου Καβάλας (ώρα 7).

Η Περιφορά του Επιταφίου (έξοδος 9μ.μ.) Εκ του Μητροπολιτικού Ναού  δια των οδών Ελ.Βενιζέλου, Κόμβου Φαλήρου, Ερ. Σταυρού, Μητρ. Χρυσοστόμου, Ελευθ. Βενιζέλου.

ΜΕΓΑ ΣΑΒΒΑΤΟΝ

(πρωΐ, ώρα 7) Εσπερινός και Θ. Λειτουργία του Μεγ. Βασιλείου.

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΣΧΑ

(βράδυ Σαββάτου, ώρα 11) Η Παννυχίς και μετά την Ανάστασιν η Θεία Λειτουργία.

Η Τελετή της Αναστάσεως εις την Πλατείαν Ελευθερίας της Καβάλας, κατά το Μεσονύκτιον, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου και ακολούθως Αρχιερατική Θεία Λειτουργία εις τον ιερόν Ναόν Αγίου Νικολάου Καβάλας.

 Ο Μέγας Εσπερινός του Πάσχα. Το πρωΐ της Κυριακής θα ψαλή (ώρα 10) εις απάσας τας Ενορίας. Ο Σεβ. Μητροπολίτης θα προστή του Εσπερινού της Αγάπης (ώρα 11) εις τον ιερόν Καθεδρικόν Ναόν Αποστόλου Παύλου Καβάλας.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ ΔΙΑΚΑΙΝΗΣΙΜΟΥ

 Ζωοδόχου Πηγής. Ο Σεβ. Μητροπολίτης θα ιερουργήση εις τον πανηγυρίζοντα Ι.Ναόν Ζωοδόχου Πηγής Ζαρκαδιάς.

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΘΩΜΑ

Ο Σεβ. Μητροπολίτης θα ιερουργήση εις τον πανηγυρίζοντα Ι.Ναόν Αποστόλου Θωμά Ζυγού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here