Θέση, υπέρ της διοίκησης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και του περιφερειάρχη, Χρήστου Μέτιου, για την κριτική που ασκείται σχετικά με τη λειτουργία του χιονοδρομικού κέντρου Φαλακρού και την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Ε61, παίρνουν οι περιφερειακοί σύμβουλοι Δράμας, Χρήστος Γεωργιτσόπουλος, Κωνσταντίνος Κινατζίδης, Χρήστος Λιθηρόπουλος, Γεωργία Χειράκη, με την ακόλουθη κοινή δήλωση: «Την αρχική «επιστολή διαμαρτυρίας» του αντιπεριφερειάρχη Δράμας προς τον περιφερειάρχη, κ. Μέτιο, ακολούθησαν δύο πανομοιότυπες επιστολές από πρόσωπα που για χρόνια μονοπωλούν την εκπροσώπηση επαγγελματιών και φορέων της Δράμας. Οι κινήσεις αυτές βρίσκονται σε ξεκάθαρη πολιτική ταύτιση με τον κυβερνητικό βουλευτή της περιοχής μας, ο οποίος δεν παρέλειψε να εκδώσει και αυτός σχετική ανακοίνωση. Είναι σαφές ότι, η συντονισμένη αυτή δημοσίευση επιστολών και ανακοινώσεων, έχει χαρακτήρα προσωπικής επίθεσης προς τον κ. περιφερειάρχη και σε καμία περίπτωση, δεν έχει να κάνει με το καλό της περιοχή μας. Για να τελειώνουμε, λοιπόν, μία και καλή με τα δύο αυτά θέματα:

– Την αποκλειστική ευθύνη για το Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού την έχει ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας. Άλλωστε, έως σήμερα, εκκρεμεί η χρηματοοικονομική μελέτη που είναι απαραίτητη, ώστε το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης να αποδεσμεύσει 1,6 εκατομμύρια ευρώ για τη λειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου για τα επόμενα τρία χρόνια. Επίσης, είναι ψέματα τα λεγόμενα του κ. Καραγιαννίδη, ότι η Περιφέρεια δεν έχει εγκρίνει το αίτημα για τη συντήρηση των αναβατήρων του Χιονοδρομικού.

– Σε ότι αφορά στην κατασκευή του οδικού άξονα Ε61, Καβάλα-Δράμα-Μαυρολεύκη-όρια Νομού Σερρών-Νέα Μπάφρα-Σέρρες, αλλά και στη σύνδεσή του με την Εγνατία οδό μέσω Αμφίπολης, περιλαμβάνονται και οι δύο στο Χωροταξικό Σχέδιο της Περιφέρειας και τις στηρίζουμε με τρόπο ξεκάθαρο. Ωστόσο, το τμήμα όρια Νομού Σερρών-Νέα Μπάφρα-Αμφίπολη, δεν ανήκει στην αρμοδιότητα της δικής μας Περιφέρειας, αλλά της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Συνεπώς, δεν έχουμε τη θεσμική δυνατότητα να το χρηματοδοτήσουμε.

Επιπλέον, πρόκειται για ένα έργο στο οποίο υπεύθυνοι είναι η Εγνατία Οδός Α.Ε. (η διοίκηση της οποίας ορίζεται από την κυβέρνηση) και το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και για το οποίο δεν υπάρχουν καν μελέτες. Κι αυτό το γνωρίζουν όλοι και βέβαια αυτοί που όψιμα «καίγονται» για το έργο.

Αντίθετα, για το τμήμα Καβάλα-Δράμα-Μαυρολεύκη-όρια Νομού Σερρών, το οποίο βρίσκεται στη δική μας αρμοδιότητα, η Περιφέρεια Α.Μ.-Θ. έχει ήδη διαθέσει 2,5 εκατομμύρια ευρώ για μελέτες.

Για ακόμα μία φορά, κάνουμε σαφές πως με τον περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, κ. Μέτιο, έχουμε στενή και εποικοδομητική συνεργασία, για όλα τα ζητήματα που απασχολούν την Περιφερειακή Ενότητα Δράμας. Με συνεργασία, συντονισμό και συνεχή επικοινωνία μαζί του, επιδιώκουμε από κοινού το καλύτερο δυνατό για τον τόπο μας. Είμαστε απολύτως βέβαιοι, πως τα αποτελέσματα της συνεργασίας αυτής δεν θα αργήσουν να φανούν και θα είναι πολύ σημαντικά για το Νομό Δράμας».

 

Χρ. Λιθηρόπουλος:

«Δεν είναι τυχαίες

οι ομοιότητες

των επιστολών

και η επιλογή

της ημερομηνίας

που δημοσιοποιήθηκαν»

 

Δήλωση έκανε, χωριστά και ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος, Υποδομών και Μεταφορών, Χρ. Λιθηρόπουλος, στην οποία αναφέρει τα εξής: «Μόνο τυχαία δεν είναι η επιλογή της 4ης Ιανουαρίου, για τη δημοσιοποίηση των επιστολών του Εμπορικού Συλλόγου Δράμας και της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Νομού Δράμας προς τον περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Την ίδια ημέρα ανακοινώθηκε, από το Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας, η πρωτοβουλία για τη συγχώνευση των Συνεταιριστικών Τραπεζών Δράμας και Έβρου, για τη δημιουργία μιας Περιφερειακής Τράπεζας, που θα ενισχύσει την ανάπτυξη της τοπικής επιχειρηματικότητας και οικονομίας σε ολόκληρη την Περιφέρεια.

Τυχαίες δεν είναι, ούτε οι ομοιότητες ανάμεσα στις δύο αυτές επιστολές, ούτε βέβαια οι ομοιότητες που έχουν και οι δύο με την «επιστολή διαμαρτυρίας» του αντιπεριφερειάρχη Δράμας, καθώς και με παλαιότερη ανακοίνωση κυβερνητικού βουλευτή της περιοχής. Οι δύο νέες επιστολές δεν προσθέτουν τίποτα νέο στα όσα έχουν ήδη ειπωθεί.

Σε ό,τι έχει να κάνει με την κατασκευή του άξονα Ε61 και της σύνδεσής του με την Εγνατία οδό, επισημαίνω ότι η περιφερειακή αρχή έχει τοποθετηθεί με τρόπο ξεκάθαρο, ήδη, από τις 16 του περασμένου Νοεμβρίου. Αλλά και για το Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού, έχει πάρει ξεκάθαρη θέση από τις 11 Δεκεμβρίου του περασμένου έτους. Σε κάθε περίπτωση, υπενθυμίζω ότι για το συγκεκριμένο αυτό θέμα αρμόδιος εξακολουθεί να είναι ο Ααντιπεριφερειάρχης Δράμας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here