Για δεύτερη συνεχή χρονιά η Καβάλα θα φιλοξενήσει τους αγώνες σκυταλοδρομιών δρόμου με την ονομασία «Βίκος Street Relays», που διοργανώνει, τα τελευταία τέσσερα έτη, σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, η βιομηχανία εμφιάλωσης φυσικού μεταλλικού νερού «Βίκος» που εδρεύει στην Ήπειρο. Από τα έσοδα των συμμετεχόντων στους αγώνες ενισχύονται κοινωφελή ιδρύματα, φορείς και σύλλογοι με κοινωνικό έργο. Στην Καβάλα, φέτος, τα έσοδα θα διατεθούν στον σύλλογο για την οικογένεια και το παιδί «Πνοή».

Η εκκίνηση των σκυταλοδρομιών θα δοθεί στις 11:30π.μ. την Κυριακή 23 Απριλίου 2017 από την παραλιακή οδό Εθνικής Αντίστασης. Στους αγώνες υπάρχουν τρεις κατηγορίες για ενήλικους, αλλά και σκυταλοδρομίες για παιδιά (kids relays).

Το κοινωνικό πρόσωπο του αθλητισμού

Την Τρίτη 18 Απριλίου 2017, στο roof garden του ξενοδοχείου Airotel Galaxy, οι συνδιοργανωτές έδωσαν συνέντευξη Τύπου και απηύθυναν κάλεσμα στους Καβαλιώτες, αλλά και στους πολίτες των γειτονικών περιοχών, να δείξουν την αλληλεγγύη τους προς το κοινωνικό έργο του συλλόγου «Πνοή» και την αγάπη τους στον μαζικό αθλητισμό. «Την Κυριακή θα δείξουμε το κοινωνικό πρόσωπο του αθλητισμού», είπε η πρόεδρος του Ομίλου Κλασικού Αθλητισμού Καβάλας (Ο.Κ.Α.Κ.), Κατερίνα Δράκου, ενώ η παραολυμπιονίκης και πρέσβειρα των αγώνων «Βίκος Street Relays» στην Καβάλα, Ανθή Καραγιάννη, πρόσθεσε: «Εμπιστεύομαι τους Καβαλιώτες. Θα στηρίξουν και φέτος την προσπάθεια».

Ο αντιπεριφερειάρχης, Θόδωρος Μαρκόπουλος και ο αντιδήμαρχος Δήμου Καβάλας, Γιώργος Φιλόσογλου, εξέφρασαν την αμέριστη στήριξη των φορέων που εκπροσωπούν στην προσπάθεια και επεσήμαναν την αθλητική, κοινωνική και εθελοντική διάσταση των αγώνων.

Στις σκυταλοδρομίες θα συμμετέχουν και φέτος άτομα με αναπηρίες. Ο εκπρόσωπος του αναπηρικού αθλητικού κινήματος, Μιχάλης Ραγκούσης, ανέφερε ότι το επίτευγμα της διοργάνωσης, είναι ότι έβγαλε τον κόσμο στους δρόμους για να αθληθεί και έδωσε την ευκαιρία στα άτομα με αναπηρίες, να συμμετέχουν ισότιμα στον κοινό σκοπό. «

Οι αγώνες αυτοί είναι ένα μάθημα παιδείας», είπε.

Η πρόεδρος του συλλόγου «Πνοή», Ιωάννα Χατζηβαρύτη, ευχαρίστησε τους συνδιοργανωτές και σημείωσε πως είναι σημαντικό να τρέχουν όλοι μαζί και όχι ο καθένας χωριστά για ένα καλό σκοπό.

«Τα έσοδα των αγώνων θα ενισχύσουν το έργο που επιτελεί ο σύλλογος.

Εύχομαι η προσφορά αυτή να βρει μιμητές», πρόσθεσε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here