Η ταραχή που προκάλεσε το πρόσφατο συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη, για το ζήτημα της ονομασίας του κρατιδίου των Σκοπίων, είναι έκδηλη στους πολιτικούς όλων των παρατάξεων και ιδιαίτερα της κυβερνώσας. Η αντίδραση, μάλιστα, σε μία (πιθανή) συμφωνία για σύνθετη ονομασία που θα περιλαμβάνει τον όρο «Μακεδονία» μεγαλώνει όσο περνούν οι ημέρες. Όλο και περισσότεροι Έλληνες αντιλαμβάνονται ότι πρόκειται για μία επιζήμια λύση, η οποία θα ανοίξει νέο «μέτωπο» στα εθνικά ζητήματα.

Το πόσο ταραγμένοι είναι οι πολιτικοί και ιδιαίτερα τα στελέχη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., φαίνεται από τη συστηματική προσπάθεια τους να απαξιώσουν την κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη. Ο βουλευτής Δράμας, Χρήστος Καραγιαννίδης, συμπλέοντας με τους ομοϊδεάτες του στο κόμμα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., προσέβαλε ωμά τους χιλιάδες διαδηλωτές δηλώνοντας ότι: «Το να συμμετέχεις σε μία πορεία με τους ναζί, σημαίνει ότι τους νομιμοποιείς, ότι μαζί μ’ αυτούς μπορείς να πορευτείς».

Μέσα στους χιλιάδες διαδηλωτές, ενενήντα χιλιάδες όπως επιθυμεί ο βουλευτής Δράμας (σ.σ. δεν είναι διόλου αμελητέος αριθμός, αφού ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να συγκεντρώσει τόσο πλήθος σήμερα σε μία πολιτική ομιλία του), υπήρχαν ψηφοφόροι του κυβερνώντος κόμματος, αλλά και άλλων δημοκρατικών κομμάτων, που «πορεύτηκαν» μαζί με τους ναζί στο συλλαλητήριο.

Σε μία μαζική κινητοποίηση, επίσης, δεν μπορεί να αποκλειστεί κανείς. Αυτό σημαίνει, «σύντροφε» Χρ. Καραγιαννίδη, δημοκρατία. Κάτι που δεν σεβάστηκε η δημόσια και ελεύθερη Ε.Ρ.Τ., που αγνόησε μία κινητοποίηση ενενήντα χιλιάδων συμπολιτών!

Το συμπέρασμα, ότι οι χιλιάδες αυτοί συμπολίτες «ταυτίζονται» με την ιδεολογία των ναζί και, επομένως, μπορούν να «πορευτούν» μ’ αυτούς, είναι εντελώς αυθαίρετο. Όπως και ότι η συνύπαρξη των πολιτών αυτών με μερικούς ακροδεξιούς σε ένα συλλαλητήριο, σημαίνει ότι τους νομιμοποιούν. Δυστυχώς, οι δικές σας αντιλήψεις είναι επικίνδυνες και ακραίες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here