Την περασμένη Δευτέρα 9 Ιουλίου 2018, ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας, Aργύρης Πατακάκης, παρέστη στην ανοικτή γενική συνέλευση του Συνδέσμου Βιομηχάνων Βορείου Ελλάδας (Σ.Β.Β.Ε.), που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο ΗΑΥΑΤΤ Regency στη Θεσσαλονίκη, με επίσημο προσκεκλημένο τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, Αλέξη Τσίπρα.

Η γραφειοκρατία και οι τράπεζες «πνίγουν» την επιχειρηματικότητα

Στη γενική συνέλευση έγινε ιδιαίτερη μνεία, από τον πρόεδρο του Σ.Β.Β.Ε., Αθανάσιο Σαββάκη, στα προβλήματα, τις καθυστερήσεις και τη γραφειοκρατία στη λειτουργία της δημόσιας διοίκησης, που προκαλούν δυσκολίες και αυξημένο κόστος στη δραστηριότητα των επιχειρήσεων. Τόνισε, ακόμα, την μεγάλη ευθύνη των τραπεζών, που δεν στηρίζουν, δεν χρηματοδοτούν και δεν διευκολύνουν το επιχερείν. Και υπογράμμισε την ανάγκη, η πολιτεία να στηρίξει, με όλα τα μέσα, την επιχειρηματικότητα, ώστε η ελληνική οικονομία να βρει, επιτέλους, ένα αναπτυξιακό βηματισμό.

Ο πρόεδρος του Σ.Β.Β.Ε. αναφέρθηκε, επίσης, στο πρόβλημα που ανέκυψε μετά τη συμφωνία των Πρεσπών με τη γείτονα χώρα των Σκοπίων, σε ότι αφορά τα ελληνικά προϊόντα που έχουν κατοχυρωθεί με τον όρο «Μακεδονικός», ή «Μακεδονία», στις εμπορικές ονομασίες, τα εμπορικά σήματα και τις επωνυμίες, όροι που προσδίδουν σ’ αυτά ιδιαίτερο κύρος και αναγνωρισιμότητα στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο. Δεσμεύτηκε η νομική Υπηρεσία του Σ.Β.Β.Ε. να εργαστεί, για να δώσει λύση στο πρόβλημα.

Παρέμβαση Α. Πατακάκη, για το Σκοπιανό και τη σύνδεση της Δράμας με την Εγνατία οδό

Ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας παρενέβη στην πολύ ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική συνεδρίαση και έθεσε υπόψη του πρωθυπουργού δύο πολύ σημαντικά ζητήματα. «Πρώτον, την απαράδεκτη συμπεριφορά του πρωθυπουργού του όμορου κράτους, κυρίου Ζάεφ, να αποκαλεί με το όνομα «Μακεδονία» το κράτος του, προσβάλλοντας την ιστορία της πατρίδας μας. Και δεύτερον, υπενθύμισα στον κύριο Τσίπρα, τη δέσμευσή του για τη χρηματοδότηση του έργου της σύνδεσης της Δράμας με την Εγνατία οδό στην Αμφίπολη. Ένα έργο, που το χρωστάει η ελληνική Πολιτεία στην κοινωνία της Δράμας, καθώς ο Νόμος Δράμας είναι ο μόνος που δεν συνδέεται με τον μεγάλο αυτοκινητόδρομο της βόρειας Ελλάδας. Το έργο αυτό είναι μέγιστης σημασίας, καθώς θα συμβάλλει στην προσέλκυση επενδύσεων, στην ανάπτυξη, τον τουρισμό και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, καθώς και στην ασφαλή μετακίνηση των πολιτών, δεδομένου ότι τα τελευταία χρόνια είχαμε πολλά θανατηφόρα τροχαία δυστυχήματα στο συγκεκριμένο δρόμο», δήλωσε ο Α. Πατακάκης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here