Θα ήταν σημαντική παράλειψη, να μην αναφερθούμε στον Τάκη Λουκανίδη, ο οποίος απεβίωσε σε ηλικία ογδόντα ετών στις 11 Ιανουαρίου 2018. Ο Τάκης ήταν μεγάλος ποδοσφαιριστής, όχι μόνο για το Δραμινό, αλλά για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Έμεινε ορφανός από πατέρα σε ηλικία πέντε ετών. Τον Γιώργο Λουκανίδη, τον πατέρα του, τον κρέμασαν το 1942 οι βουλγαρικές δυνάμεις κατοχής της ανατολικής Μακεδονίας. Η Χριστίνα Λουκανίδη, η μητέρα του, έπαιξε, από τότε, τον ρόλο του πατέρα, της μητέρας και της πρώτης μάνατζερ! Με δική της παρέμβαση, ο Τάκης πήρε μεταγραφή από την Α.Ε.Κ. Κομοτηνής, στην οποία υπέγραψε το πρώτο δελτίο ποδοσφαιριστή, στη Δόξα Δράμας το έτος 1955. Από το 1995 έως και το 1958 «ανατέλλει το άστρο του»  στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Αγωνίστηκε, με τη φανέλα της «Δόξας», σε τρεις τελικούς αγώνες της διοργάνωσης του κυπέλλου Ελλάδας, ενώ το 1958 κλήθηκε στην εθνική ομάδα των ανδρών! Έγινε, έτσι, ο πρώτος ποδοσφαιριστής που δεν ανήκε σε σύλλογο του Π.Ο.Κ. (Παναθηναϊκός, Α.Ε.Κ., Ολυμπιακός Πειραιώς), που φόρεσε τη φανέλα με το εθνόσημο.

Ακολούθησε η «χρυσή» περίοδος στον Παναθηναϊκό. Με τον σύλλογο της Αθήνας κατέκτησε τέσσερα πρωταθλήματα και ένα κύπελλο Ελλάδας. Και πάλι η μεταγραφή του είχε περιπετειώδη χαρακτήρα, αφού αναγκάστηκε να αγωνιστεί στην Κύπρο, διότι οι παράγοντες της «Δόξας» επιθυμούσαν να παραμείνει στη Δράμα.

Θεωρήθηκε ο πληρέστερος Έλληνας ποδοσφαιριστής, αφού από την αρχή της καριέρας του, μπορούσε να αγωνιστεί με επιτυχία σε περισσότερες από μία θέσεις μέσα στο γήπεδο. Στην καλαθοσφαίριση οι παίκτες αυτοί λέγονται, στην αμερικανική διάλεκτο, all around. Ολοκλήρωσε τη λαμπρή καριέρα του στον Άρη Θεσσαλονίκης, με τον οποίο κατέκτησε ένα ακόμα κύπελλο Ελλάδας. Ευελπιστούμε ότι η Δράμα και ο σύλλογος της «Δόξας», θα τιμήσουν τη μεγάλη αυτή προσωπικότητα όπως της αρμόζει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here