Μία όμορφη βραδιά ποίησης, μουσικής και λόγου, είχαν την τύχη να απολαύσουν όσοι βρέθηκαν στις Αποθήκες Μεταλλείων στα Λιμενάρια Θάσου. Η εκδήλωση ήταν υπό την αιγίδα του πολιτιστικού συλλόγου «Το Κάστρο» προς τιμήν του πρωτοπρεσβύτερου Γεώργιου Διαμαντόπουλου και της κόρης του Ανδρομάχης. «Πολλά λόγια αγάπης για το όμορφο νησί της Θάσου ακούστηκαν από την ποιήτρια, Ανδρομάχη Διαμαντοπούλου, από τον τέως πρόεδρο του συλλόγου, Στέλιο Στρατηγέντα και από τον εκπαιδευτικό, Κώστα Βλαστάρη, αλλά και για το βιβλίο «ΘΑΣΙΩΝ ΓΗ ΓΛΥΚΥΤΑΤΗ» των εκδόσεων Μαλλιάρη. Η εκδήλωση άρχισε με τους χαιρετισμούς της τέως προέδρου της ΕΛΒΕ, Άννας Φαχαντίδου, του εκδότη Αντώνη Μαλλιάρη και του Δωδεκανήσιου εκπαιδευτικού και συμπατριώτη του ιερέως, Κωνσταντίνου Πατούρη. Επίσης, παραβρέθηκαν: ο πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου «Το Κάστρο», κ. Λαμπρινίδης, ο ιερέας Άγγελος Λύχνος, η νέα πρόεδρος της Ένωσης Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος, Γεωργία Αλεξίου, ο πρόεδρος των ΑΧΕΠΑ Θάσου, Δημήτριος Στίγκας, ο πρόεδρος του συνδυασμού «Νέα Πορεία», νομικός Μηνάς Βλαστάρης, που μίλησαν από μικροφώνου με εγκωμιαστικό τρόπο για την οικογένεια Διαμαντοπούλου και την προσφορά της στον πολιτισμό της Θάσου.

Την εκδήλωση πλαισίωσε μουσικά το μέλος της δημοτικής χορωδίας Θάσου, Πελαγία Αναγνωστάκη και η μαέστρος, Αργυρώ Παπαλάσκαρη, η οποία τραγούδησε τον ύμνο της Θάσου του ιερέως Γεωργίου Διαμαντόπουλου. Τον ύμνο τραγούδησε a capella, επίσης, ο αοιδός Βαγγέλης Αγγελίδης, ο οποίος ήταν ο πρώτος που τον τραγούδησε στη δημοτική βιβλιοθήκη Καβάλας, σε εκδήλωση της Θασιακής Ένωσης. Ακούστηκαν τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη, του Νίκου Αντύπα και άλλων συνθετών. Παραβρέθηκαν ακόμα: ο τέως πρόεδρος της Θασιακής Ένωσης Καβάλας, Δημήτριος Θεοδωρίδης, ο γλύπτης Κωνσταντίνος Λόβουλος, η τέως λυκειάρχης Μαρία Εξηντάρη, ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωση»ς Θάσου Νικόλαος Χρυσάφης, ο δικηγόρος Λευτέρης Κυριακίδης, ο συγγραφέας-δημοσιογράφος Σωτήρης Γερακούδης, ο ποιητής και ιδρυτής του Μουσικού Εργαστηρίου Θάσου Άγγελος Ζαγοριανός, ο καλλιτέχνης Θεόδωρος Ελευθερίου, η επιχειρηματίας Ειρήνη Τατσιράμου, η δημοσιογράφος του CENTER Μαρία Σαλταρή, ο τοπογράφος Γιάννης Μαρκιανός, η Αλεξάνδρα Τσώμου και πολλοί άλλοι, που απέδειξαν ότι στα Λιμενάρια, κατά παράδοση, ανθεί το πνεύμα και ο πολιτισμός, εκτός από την ομορφιά! Την εκδήλωση κάλυψε τηλεοπτικά το κανάλι CENTER και θα την μεταδώσει ολόκληρη εν καιρώ.

Ήταν μία βραδιά αγάπης για τη Θάσο, που κανείς δεν ήθελε να φύγει. Ευχαριστούμε τους: Αντώνη Παπαλάσκαρη, για τον συντονισμό ήχου και Μαρία Φ. Φιλιππίδου, για την ουσιαστική βοήθεια στη διανομή αντιτύπων του βιβλίου», αναφέρει το δελτίο Τύπου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here