Με απόφαση του περιφερειάρχη, Χρήστου Μέτιου, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης θα συμμετέχει με το ποσό των δέκα εκατομμυρίων ευρώ στη σύσταση και λειτουργία του Ταμείου Επιχειρηματικότητας ΙΙ, με σκοπό την ενίσχυση των επιχειρήσεων της Περιφέρειας. «Στόχος του Ταμείου, είναι η δημιουργία χρηματοδοτικών εργαλείων, που θα διευκολύνουν υφιστάμενες, αλλά και νέες επιχειρήσεις, που δραστηριοποιούνται σε καινοτόμους και δυναμικούς τομείς της οικονομίας, να αποκτήσουν πρόσβαση σε χρηματοδότηση, παρακάμπτοντας τους δυσμενείς όρους δανεισμού της τραπεζικής αγοράς.

Ο στόχος αυτός, θα υλοποιηθεί αφενός με τη δημιουργία χρηματοδοτικών μέσων, όπως δάνεια επιμερισμού κινδύνου, μικρά δάνεια, εγγυήσεις και μικροπιστώσεις, αφετέρου με την επένδυση σε Ταμεία Δανείων, Ταμεία Εγγυήσεων κ.λπ.

Με τη διάθεση των δέκα εκατομμυρίων ευρώ, η Περιφέρεια Α.Μ.-Θ. δίνει, για πρώτη φορά, στις τοπικές επιχειρήσεις αυτή τη δυνατότητα ενίσχυσης. Τελικοί αποδέκτες θα είναι νέες και υφιστάμενες πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, ανεξαρτήτως της νομικής μορφής τους, με ιδιαίτερη έμφαση σε οικονομικά βιώσιμες επιχειρηματικές δραστηριότητες», αναφέρει το δελτίο Τύπου.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here