Το πρωί της Κυριακής 29 Ιανουαρίου 2017 στο Πολιτιστικό Κέντρο του Μουσικοχορευτικού Συλλόγου Προσοτσάνης «ο Μέγας Αλέξανδρος» πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για τον εορτασμό της «Γιορτής των Γραμμάτων» από την Εταιρεία Δραμινών Μελετών σ ε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Προσοτσάνης.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο δήμαρχος Προσοτσάνης κ. Άγγελος Λύσσελης, ο πρόεδρος του Μουσικοχορευτικού Συλλόγου «ο Μέγας Αλέξανδρος» κ. Κων/νος Παπαδόπουλος και ο πρόεδρος της Εταιρίας Δραμινών Μελετών κ. Γεώργιος Χατζόπουλος.

Στη συνέχεια, για τους Τρεις Ιεράρχες, μίλησε ο συνταξιούχος εκπαιδευτικός, θεολόγος, διευθυντής επί σειρά ετών στο Γυμνάσιο και στο Γ. Λύκειο Προσοτσάνης, κ. Πασχάλης Στουλούπης.

Με τον απλό και κατανοητό λόγο του, αναφέρθηκε στο βίο και στα έργα των τριών αυτών Αγίων (Μέγα Βασίλειο, Ιωάννη Χρυσόστομο και Γρηγόριο Θεολόγο) και στα πάντα επίκαιρα διδάγματα που οφείλουμε να αντλούμε από τη διδασκαλία των παραπάνω αγίων εφαρμόζοντάς τα στη ζωή μας.

Ακολούθησε η βράβευση των αριστούχων μαθητών όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης της Προσοτσάνης (Γενικού και Επαγγελματικού Λυκείου, Γυμνασίου, Ε’ & Στ’ τάξεις των Δημοτικών Σχολείων) αλλά και των επιτυχόντων σε σχολές Α.Ε.Ι. και Α.Τ.Ε.Ι. κατά την περσινή σχολική χρονιά, που συνολικά ξεπερνούσαν τα 150 άτομα.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι πατέρες Κων/νος Ουρούμης και Γεώργιος Βαμβακίδης, ο Δήμαρχος Προσοτσάνης κ. Άγγελος Λύσσελης, ο Πρόεδρος της Δ.Κ. Προσοτσάνης κ. Κυριάκος Κυρίου, ο πρώην δήμαρχος και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου κ. Θεόδωρος Αθανασιάδης, δημοτικοί σύμβουλοι, οι διευθυντές των Λυκείων Προσοτσάνης (Γενικού και Επαγγελματικού), εκπρόσωποι φορέων, συλλόγων, εκπαιδευτικοί, μαθητές, και πλήθος κόσμου όλων των ηλικιών που κατέκλεισαν την αίθουσα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here