Στις 28 και 29 Αυγούστου 2017 πραγματοποιήθηκε εκδρομή – επίσκεψη στο Βόλο και στο νησί Παλαιό Τρίκερι από τους Συλλόγους Γυναικών Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (μέλη της ΟΓΕ) με επικεφαλής τον Σύλλογο Γυναικών Δράμας.

Την 28/8/2017 οι συμμετέχοντες πραγματοποίησαν ιστορικό περίπατο στο κέντρο του Βόλου, στα χνάρια των αγώνων του λαού ενάντια στην ναζιστική φασιστική κατοχή και της δράσης του ΕΑΜ ΕΛΑΣ τις περιόδους 1941-1944 και 1946-1949, με την καθοδήγηση του δημοσιογράφου, συγγραφέα – μελετητή Θανάση Κ. Βογιατζή και τη βοήθεια μελών του Συλλόγου Δημοκρατικών Γυναικών Βόλου. Την 29/8/2017 πενήντα ένας επισκέπτες μετέβησαν στο νησί του Τρίκερι και κατέθεσαν στεφάνι στο μνημείο για τις αλύγιστες της ταξικής πάλης, προς τιμήν των 5000 εξόριστων γυναικών που έζησαν εκεί σε αντίξοες συνθήκες κατά την περίοδο 1949-1953. Ακολούθησε περιήγηση στο νησί με τον Θανάση Βογιατζή στα σημαντικότερα μέρη της δύσκολης καθημερινότητας των εξορίστων γυναικών. Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γυναικών Δράμας εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες του στο Θανάση Βογιατζή για τις ξεναγήσεις και στη Λίλα Στεργίου, μέλος του Συλλόγου Δημοκρατικών Γυναικών Βόλου, για τη συνεργασία και τη βοήθεια που παρείχαν στις διοργανώτριες της εκδρομής.

Οι υπεύθυνες της εκδρομής Άννα Μπούρμαλη και Ουρανία Κοσμίδου, καθώς και όλα τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Δράμας(ΟΓΕ) ευχαριστούμε το Δ.Σ. του Συλλόγου Δημοκρατικών Γυναικών Βόλου για τη συμβολή τους στην επιτυχία του εγχειρήματός μας και τους Συλλόγους Γυναικών ΑΜΘ (ΟΓΕ) που αγκάλιασαν την προσπάθεια αυτή με τη συμμετοχή τους και τη συμπαράστασή τους.

Ελπίζουμε να πραγματοποιήσουμε στο μέλλον κι άλλες επισκέψεις στον τόπο αυτό, όπου το λαϊκό εργατικό κίνημα της Μαγνησίας έδωσε δυναμικό παρών στην πάλη ενάντια σε ξένους και ντόπιους δυνάστες.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here