ΤΗΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗ Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017, μπροστά στους σηματοδότες που βρίσκονται απέναντι από το λεγόμενο παλιό παγοποιείο Καβάλας στην περιοχή του Βύρωνα, ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο συγκρούστηκε με μοτοσυκλέτα, με συνέπεια να τραυματιστεί σοβαρά ο οδηγός του δικύκλου. Το σημείο εκείνο, επί της οδού Τενέδου, είναι επικίνδυνο, αφού σημειώθηκαν κι άλλα ατυχήματα στο παρελθόν. Τα περισσότερα από αυτά οφείλονταν στην παραβίαση του σηματοδότη.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ, κάποιοι οδηγοί δεν δείχνουν την απαραίτητη προσοχή και κυρίως σεβασμό στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και έτσι προκαλούνται δυσάρεστες καταστάσεις. Όταν, μάλιστα, υπάρχει ανθρώπινο θύμα, η κατάσταση είναι τραγική.

Ο ΟΔΗΓΟΣ της μοτοσυκλέτας, όπως πληροφορηθήκαμε, ήταν νεαρός διανομέας. Οι περισσότεροι διανομείς που κινούνται με δίκυκλα οδηγούν επικίνδυνα και έχουν προκαλέσει τροχαία ατυχήματα, ακόμα και δυστυχήματα. Αυτό δεν σημαίνει πως το θύμα του συγκεκριμένου τροχαίου ατυχήματος στο Βύρωνα ευθύνεται για τη σύγκρουση με το Ι.Χ. αυτοκίνητο. Δεν γνωρίζουμε τις συνθήκες του ατυχήματος, για να αποφανθούμε. Πρόκειται για γενική διαπίστωση, ωστόσο, ότι οι διανομείς με μοτοσυκλέτες, που συνήθως είναι άτομα νεαρής ηλικίας, κάνουν επικίνδυνους ελιγμούς στους δρόμους (σ.σ. οδηγούν ακόμα και αντίθετα σε μονόδρομους), αυξάνοντας τις πιθανότητες πρόκλησης τροχαίου ατυχήματος.

ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ ότι η Τροχαία Καβάλας οφείλει να καλέσει τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων που χρησιμοποιούν διανομείς με μοτοσυκλέτες και τους εργαζόμενους αυτούς, για να γίνει μία σοβαρή συζήτηση σχετικά με την ασφαλή οδήγηση μέσα στην πόλη. Κι αν χρειαστεί, να ληφθούν μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του προβλήματος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here