Ανεξήγητη απομάκρυνση, αιφνίδια απομάκρυνση, καθαίρεση, ή ευδόκιμη ολοκλήρωση της θητείας; Η απόφαση της συγκλήτου του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης να αντικατασταθεί ο προϊστάμενος του Τμήματος Οινολογίας και Τεχνολογίας Ποτών, με έδρα τη Δράμα, προκάλεσε την έντονη αντίδραση των σπουδαστών, αλλά και τοπικών οινοπαραγωγών επιχειρήσεων.

Ο πρώην πρόεδρος, Θανάσης Μητρόπουλος και ο νυν πρύτανης, Δημήτρης Μπαντέκας, δήλωσαν, έπειτα από σχετική ερώτηση που έκανε το «Ξ» στη λιτή τελετή παράδοσης και παραλαβής της διοίκησης του ιδρύματος, ότι δεν πρόκειται για απομάκρυνση του προϊσταμένου του Τμήματος, αλλά για τη λήξη της θητείας και την αντικατάστασή του με άλλο καθηγητή. Ευχαρίστησαν, μάλιστα, τον «ευδοκίμως τερματίσαντα» προϊστάμενο, Σπύρο Μάμαλη, για την πολυετή προσφορά του και δήλωσαν, κατηγορηματικά, ότι το Τμήμα Οινολογίας και Τεχνολογίας Ποτών δεν θα κλείσει, ούτε θα μεταφερθεί στην Ορεστιάδα, όπως διαδίδεται από κάποιους.

Είναι δικαίωμα της διοίκησης του Τ.Ε.Ι. Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης να αξιολογεί και να επιλέγει τους προϊσταμένους των Τμημάτων. Επίσης, μπορεί η απόφαση που πήρε η σύγκλητος να είναι νόμιμη, αλλά είναι και ηθική;

Για τους σπουδαστές του Τμήματος, που στηρίζουν τον προϊστάμενο και υποστηρίζουν την παραμονή στη θέση του, η απόφαση είναι άδικη.

Δεν συμβαίνει συχνά, να ξεσηκώνονται οι σπουδαστές για την αντικατάσταση του διευθυντή ενός Τμήματος. Κι αυτό, είναι κάτι που προκαλεί προβληματισμό. Στην επιστολή που έστειλαν προς τον πρώην πρόεδρο, τον πρύτανη και τα μέλη της συγκλήτου, οι σπουδαστές θέτουν ορισμένα ερωτήματα. Ωστόσο, δεν υπήρξε δημόσια απάντηση των ερωτημάτων αυτών. Προφανώς, η διοίκηση του ιδρύματος, δεν επιθυμεί να δώσει διάσταση στην απόφαση που ελήφθη, την οποία θεωρεί τυπική εσωτερική διαδικασία. Πάντως, κατά την άποψη μας υπάρχει ζήτημα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here