Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας: Το κύπελλο Ελλάδας είναι το πρώτο δυνατό τεστ

0
8

Το πρώτο επίσημο παιχνίδι για την περίοδο 2017-2018 έδωσε η Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας χθες, Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017, στο κλειστό γυμναστήριο του Ρετζικίου Θεσσαλονίκης, με αντίπαλο την ομάδα των Μαχητών Δόξας Πεύκων. Το παιχνίδι ήταν στο πλαίσιο της α΄ φάσης της διοργάνωσης του κυπέλλου Ελλάδας, στην οποία συμμετέχουν φέτος και τα σωματεία της Β΄ εθνικής κατηγορίας.

 

Η δύναμη βρίσκεται

στα 4άρια

 

Η ομάδα της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης Καβάλας είχε στη διάθεση της δύο εβδομάδες, περίπου, για να προετοιμαστεί για το συγκεκριμένο παιχνίδι, αφού οι προπονήσεις άρχισαν στο τέλος του περασμένου Αυγούστου. Στο διάστημα αυτό, έδωσε ένα φιλικό παιχνίδι με τον Γυμναστικό Σύλλογο Ελευθερούπολης, το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2017, στο οποίο επικράτησε με σκορ 97-63. Από το συγκεκριμένο παιχνίδι, δύο είναι τα βασικά συμπεράσματα, τα οποία βγάλαμε παρακολουθώντας το. Το πρώτο αφορά στην εμφάνιση των παικτών που αγωνίζονται στη θέση 4. Ο Σταύρος Κουμλέλης και ο Αντώνης Μιχάλογλου, που χρησιμοποιήθηκε στη θέση 5 ελλείψει σέντερ, σκόραραν σχεδόν 40, από τους 97 πόντους και συνέβαλαν, με το πληθωρικό παιχνίδι τους στην επικράτηση της «Ένωσης» στη 2η και την 3η περίοδο του παιχνιδιού. Παίζοντας μαζί στην αρχική πεντάδα, πρόσφεραν περισσότερες επιλογές στην απειλή του καλαθιού του Γ.Σ. Ελευθερούπολης. Ο Στ. Κουμλέλης με το παιχνίδι του με πλάτη προς το καλάθι και ο Α. Μιχάλογλου, με το καλό μακρινό σουτ που διαθέτει. Ο προπονητής της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης Καβάλας, Ανδρέας Καραπιπερίδης,θα στηρίξει σε μεγάλο ποσοστό το επιθετικό παιχνίδι της ομάδας στους δύο αυτούς έμπειρους παίκτες.

 

Χρειάζεται βελτίωση

στο αμυντικό

ριμπάουντ

 

Το δεύτερο συμπέρασμα αφορά στην «αδυναμία» που έδειξε η «Ένωση» στο αμυντικό ριμπάουντ. Η εξασφάλιση του αμυντικού ριμπάουντ θεωρείται κρίσιμο στοιχείο, γιατί αποτελεί το «α και το ω» του παιχνιδιού κάθε ομάδας. Με το αμυντικό ριμπάουντ τελειώνει μία πετυχημένη άμυνα και αρχίζει η επίθεση. Η γρήγορη μετάβαση προς το καλάθι της αντίπαλης ομάδας, μπορεί να αποφέρει το εύκολο καλάθι, που είναι ο βασικός στόχος της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης Καβάλας, που διαθέτει γρήγορους γκαρντ, αλλά και 3άρια και 4άρια που τρέχουν καλά στο ανοιχτό γήπεδο και τελειώνουν τις φάσεις. Απέναντι σε ισοδύναμες ομάδες, η έλλειψη του αμυντικού ριμπάουντ θα δημιουργήσει πρόβλημα στην ομάδα της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης Καβάλας.

Την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017 διεξήχθησαν, ακόμα, τα παιχνίδια: Ελίμεια-Φάρσαλα, Πιερικός/Αρχέλαος Κατερίνης Χαρίλαος Τρικούπης Μεσολογγίου, Χαλκηδόνα-Ευρώπη Πευκοχωρίου, Αγρίνιο-Ερμής Λαγκαδά, Γέφυρα-Στρατώνι, Ανατόλια-Ασπίδα Ξάνθης, Τιτάνες Παλαμά-Ίκαροι Σερρών, για τον β΄ όμιλο (βόρειο).

 

Έναρξη

στο κύπελλο

της Ε.ΚΑ.Σ.Α.ΜΑ.Θ.

 

Το Σαββατοκύριακο 16-17 Σεπτεμβρίου 2017 αρχίζει και η διοργάνωση του κυπέλλου της Ένωσης Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης (Ε.ΚΑ.Σ.Α.ΜΑ.Θ.) με τα ακόλουθα παιχνίδια:

Α΄ όμιλος

Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2017

Τιτάνες Δράμας-Α.Ο. Σερρών, Ρούπελ Σιδηροκάστρου-Προσοτσάνη, Πανσερραϊκός-Μακεδόνες Κρηνίδων

Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017

Απόλλων Δράμας-Κ.Α.Ο. Δράμας, Ορφέας Νέου Σκοπού (κάτω των 20 ετών)-Ηράκλεια

Β΄ όμιλος

Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2017

Αίας Κομοτηνής-Θύελλα Φερών, Λεύκιππος Ξάνθης-Ηρακλής Αγίου Ιωάννη Καβάλας, Φιλία Ορεστιάδας-Α.Ο. «Καβάλα», Έβρος Σουφλίου-Αστέρας Καβάλας

Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017

Εθνικός Αλεξανδρούπολης-Αγία Βαρβάρα, Δημοκρίτειο Κομοτηνής-Ολυμπιάδα Αλεξανδρούπολης

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.