ΔΗΜΟΣ ΝΕΣΤΟΥ: Θετικός ο απολογισμός της πρώτης συμμετοχής στην έκθεση τουρισμού της Μόσχας

0
19

Την πρώτη συμμετοχή του στη διεθνή έκθεση τουρισμού της Μόσχας MITT πραγματοποίησε ο Δήμος Νέστου. Επικεφαλής της αποστολής στην πρωτεύουσα της Ρωσίας, ήταν ο δήμαρχος, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, ενώ συμμετείχαν, ακόμα, οι: Γιάννης Χατζηγερακούδης (πρόεδρος της τουριστικής επιτροπής του Δήμου) και Μιχάλης Αργυράκης (δημοτικός σύμβουλος). Ο Δήμος Νέστου ήταν «φιλοξενούμενος» στο περίπτερο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και στο χώρο που παραχωρήθηκε στην Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης στο εκθεσιακό κέντρο.

Η παρουσία του Δήμου Νέστου, όπως αναφέρει δελτίο Τύπου, ήταν άρτια και προκάλεσε το ενδιαφέρον των επισκεπτών. Η επισκεψιμότητα στο ελληνικό περίπτερο ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Εκτός από το έντυπο υλικό, υπήρχε και διερμηνέας, που προσελήφθη από τον Δήμο Νέστου, για την καλύτερη ενημέρωση του κοινού σχετικά με ομορφιές και τα τοπικά προϊόντα.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης της υπουργού τουρισμού, Έλενας Κουντουρά, στο περίπτερο της Περιφέρειας Α.Μ.-Θ., ο δήμαρχος συζήτησε μαζί της, για θέματα που αφορούν την τουριστική ανάπτυξη του Δήμου Νέστου. Ο Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, επίσης, παρακολούθησε τη συνέντευξη Τύπου που έδωσε η υπουργός στα Μέσα Ενημέρωσης της Ρωσίας, καθώς και τη συναυλία του δημοφιλούς τραγουδιστή, Γιώργου Νταλάρα, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του έτους τουρισμού Ελλάδας-Ρωσίας, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού της Ελλάδας και του Ε.Ο.Τ.

Τη δεύτερη ημέρα, αρκετοί tour operators και επισκέπτες έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για την Κεραμωτή, ζητώντας περισσότερες πληροφορίες. Το περίπτερο επισκέφθηκε και ο αντιπεριφερειάρχης τουρισμού της Περιφέρειας Α.Μ.-Θ., Κώστας Αντωνιάδης, με τον οποίο ο δήμαρχος Νέστου συζήτησε, επίσης, για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής. Ο Βαγγέλης Τσομπανόπουλος παρέστη και στη δεξίωση που έδωσε ο πρέσβης της Ελλάδας στη Μόσχα, στην οποία είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον έλληνα πρόξενο στην Αγία Πετρούπολη, Πάνο Μπεγλίτη, από τον οποίο ζήτησε να οργανωθεί μία συνάντηση με δημοσιογράφους και εκπροσώπους του τουρισμού, για να δοθεί η ευκαιρία μιας ευρύτερης προβολής του Δήμου Νέστου.

Επίσης, συναντήθηκε με τη γενική γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού, Ευρυδίκη Κουρνέτα, με την οποία συζήτησαν για τα αναψυκτήρια, το δημοτικό κάμπινγκ στην Κεραμωτή, τον καθορισμό αιγιαλού-παραλίας, κ.ά. ζητήματα τουριστικού ενδιαφέροντος. Η γενική γραμματέας προσκάλεσε τον δήμαρχο στην Αθήνα, για να συζητήσουν τα θέματα αυτά διεξοδικότερα. Ο δήμαρχος, τέλος, κάλεσε τον πρέσβη της Ελλάδας στη Μόσχα να επισκεφθεί τον Δήμο Νέστου, καθώς και τον Γ. Νταλάρα, για να δώσει μία συναυλία στην περιοχή. Την τελευταία ημέρα, η αποστολή του Δήμου Νέστου επισκέφτηκε την κόκκινη πλατεία και το Κρεμλίνο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.