Δημοτικό συμβούλιο Δήμου Καβάλας: Συνεδρίαση στην Εγνατία οδό!

0
15
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Την πραγματοποίηση έκτακτης συνεδρίασης στο σημείο κατασκευής μετωπικού σταθμού διοδίων στην Εγνατία οδό, στο ύψος της «Άσπρης Άμμου», ανακοίνωσε το προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Καβάλας. Η συνεδρίαση θα γίνει στις 31 Μαΐου 2018, ημέρα Πέμπτη και ώρα 19:30, με το εξής θέμα: «Διαμαρτυρία για την κατασκευή και λειτουργία μετωπικού σταθμού διοδίων στην Εγνατία οδό». Η πρόσκληση αναφέρει ότι: «Το κατεπείγον της συνεδρίασης έγκειται στο γεγονός, ότι παρά την εκφρασμένη αντίδραση του δημοτικού συμβουλίου, έχουν αρχίσει οι εργασίες κατασκευής».

Η πρόταση για τη διεξαγωγή συνεδρίασης στην Εγνατία οδό έγινε στην τελευταία κατεπείγουσα συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την Τρίτη 29 Μαΐου 2018, από τον πρόεδρο, Γιώργο Γραμμένο, προς τους επικεφαλής των παρατάξεων της μειοψηφίας. Στην πρόταση του προέδρου μειοψήφησε ο Μάκης Παπαδόπουλος, επικεφαλής του συνδυασμού «Ο Τόπος της Ζωής μας», ο οποίος διαφώνησε με τον συμβολικό χαρακτήρα της κίνησης αυτής. Οι επικεφαλής των υπόλοιπων παρατάξεων συμφώνησαν εκφράζοντας τις παρατηρήσεις τους. Να σημειωθεί ότι, ο Δήμος Καβάλας αναμένει την ανακοίνωση της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) στην προσφυγή που κατέθεσε, για την ματαίωση κατασκευής του σταθμού διοδίων.

Δριμεία κριτική για τον βιολογικό σταθμό στην «Άσπρη Άμμο»

Αν και ο λόγος της κατεπείγουσας συνεδρίασης την Τρίτη 29 Μαΐου 2018 ήταν άλλος, ο Μάκης Παπαδόπουλος εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία, για να ασκήσει έντονη κριτική προς τη δημοτική αρχή, σχετικά με τη λειτουργία του σταθμού βιολογικής επεξεργασίας λυμάτων στην «Άσπρη Άμμο». Η πλειοψηφία στον Δήμο και στη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης (Δ.Ε.Υ.Α.), είπε, δεν πρέπει να παίζει με τη δημόσια υγεία. Η δήμαρχος Καβάλας, Δήμητρα Τσανάκα, απάντησε ότι υπάρχει πρόβλημα στην εύρυθμη λειτουργία του βιολογικού σταθμού, ωστόσο η Δ.Ε.Υ.Α. κάνει τις απαραίτητες ενέργειες για την αποκατάσταση της ομαλότητας. Ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της επιχείρησης, Χαράλαμπος (Μπάμπης) Κουφατζής, συμπλήρωσε ότι εκτός από τις τεχνικές παρεμβάσεις, δηλαδή τον καθαρισμό και επιδιόρθωση του υποθαλάσσιου αγωγού και των φυσητήρων, υποβλήθηκε αίτημα στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης, για την έγκριση της απευθείας ανάθεσης προμήθειας καινούργιου μηχανολογικού εξοπλισμού. «Εγώ θεωρώ ότι πρέπει να εγκριθεί η απευθείας ανάθεση, διότι πρόκειται για ζήτημα δημόσιας υγείας, όπως είπατε. Αλλά, αν η κεντρική διοίκηση θέλει να κάνουμε διαγωνισμό, θα πάμε σε διαγωνισμό», δήλωσε και πρόσθεσε ότι θα γίνει παρέμβαση για την εξάλειψη της άσχημης οσμής στην περιοχή, που κάνει τους περίοικους να διαμαρτύρονται. Καταλήγοντας, τόνισε ότι η κατάσταση στους σταθμούς βιολογικής επεξεργασίας λυμάτων του Δήμου Καβάλας πηγαίνει προς το καλύτερο και ότι γίνονται εργασίες, που δεν είχαν γίνει όλα τα προηγούμενα έτη.

Τα θέματα της συνεδρίασης αφορούσαν την έγκριση υποβολής προτάσεων σε προγράμματα χρηματοδότησης, με σκοπό την αξιοποίηση του κτιριακού αποθέματος στο χερσαίο τείχος του φρουρίου και των παλιών καπναποθηκών, ενώ εγκρίθηκε και η συμμετοχή στο πρόγραμμα του Υπουργείου Εσωτερικών με τίτλο: «Φιλόδημος», για να χρηματοδοτηθούν εργασίες συντήρησης και επισκευής σχολικών κτιρίων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.